Dominika Handzušová Krimi

Rušný víkend pre hasičov i políciu: Sneh a vietor spôsobil viaceré hromadné nehody

Slovensko má za sebou ďalší rušný víkend na cestách. Vietor a snehové jazyky narobili problémy opäť aj v našom kraji. Najhoršia bola situácia na R1 pri Vlčkovciach.

Ilustračný obrázok k článku Rušný víkend pre hasičov i políciu: Sneh a vietor spôsobil viaceré hromadné nehody
Zdroj: TASR

Hasiči v Trnavskom kraji v súvislosti s nepriaznivým počasím vykonali v nedeľu viac ako dve desiatky zásahov. Popri nehodách pomáhali aj pri zapadnutých vozidlách a popadaných stromoch. „Vyslaní boli aj k šiestim dopravným nehodám, ku ktorým došlo z dôvodu pretrvávajúceho sneženia a silného vetra, ktorý na cestách spôsobuje snehové jazyky,“ uviedla Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Sneh z polí sa valil na cesty

Pre zlé počasie a snehové jazyky bola v Trnavskom kraji obmedzená premávka na viacerých úsekoch. Celkom neprejazdná bola cesta II/504 Trnava – Ružindol. Pre zlé poveternostné podmienky a tvoriace sa snehové záveje bola uzavretá aj komunikácia I/61 v Trnave v smere na Bučany.

Najhoršia situácia pri Vlčkovciach

Polícia v priebehu nedele zaevidovala viaceré hromadné dopravné nehody. K najpočetnejšej došlo na rýchlostnej ceste R1, kde sa za deviatym kilometrom zrazilo viac ako dvadsať áut. „Šlo zväčša o škodové udalosti. Zranená bola jedna osoba. Prichádzajúce autá narazili aj do dvoch policajných áut, ktoré nehodu zabezpečovali,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Polícia a hasiči odstraňovali následky dopravnej nehody na R1 v smere Sereď – Trnava medzi kilometrami 9,5 a 11,5.

Ďalšia hromadná nehoda sa stala po desiatej hodine dopoludnia v obci Šterusy v okrese Piešťany. „Zrazili sa pri nej štyri osobné autá. V Škode Felícia utrpeli dve ženy ťažké zranenia, účastníkmi nehody boli aj dve deti, ktoré boli prevezené do nemocnice na pozorovanie,“ uviedla Kredatusová.
Dopravu na R1 výrazne komplikovala aj nehoda pri Nitre. Zrazilo sa 30 áut, uviazli v nich desiatky ľudí.

Hromadné nehody; Sereď a Šterusy
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM