BTW Správy

S požiarom v TAZ bojovali dva dni, teraz sa hasičom radnica poďakovala darom

Praktickým darom za takmer 10.000 eur Trnava vyjadrila hasičom vďaku za zásah z minulého roka a zároveň pomohla doplniť vybavenie ich stanice i ochranných prostriedkov.

Ilustračný obrázok k článku S požiarom v TAZ bojovali dva dni, teraz sa hasičom radnica poďakovala darom
Zdroj: HaZZ

Baterky, zásahové profesionálne rukavice, ale aj fínsku saunu a cyklotrenažér darovalo mesto Trnava hasičom ako poďakovanie za vlaňajší zásah pri rozsiahlom požiari v areáli bývalého podniku Trnavské automobilové závody.

„Hodnota daru je takmer 10.000 eur a ním sme chceli Okresnému riaditeľstvu Hasičského a záchranného zboru SR v Trnave pomôcť s doplnením vybavenia ich stanice i ochranných prostriedkov,“ informovala hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.

Darovaciu zmluvu parafovali primátor Peter Bročka a prezident HaZZ Pavol Nereča. Hasičom ňou bolo určených 20 kusov profesionálnych LED bateriek za 1300 eur a 60 kusov zásahových rukavíc za 3700 eur, ako aj ďalšie náležitosti na zvyšovanie kondície a zrelaxovanie príslušníkov zboru na Rybníkovej ulici v Trnave.

Poďakovanie samosprávy prišlo za prácu a nasadenie hasičov pri septembrovom mohutnom požiari skladu bazénovej a dezinfekčnej chémie, ktorý horel dva dni. Okrem trnavských hasičov zasahovalo niekoľko desiatok profesionálnych i dobrovoľných hasičov z Trnavského kraja i Bratislavy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM