Samospráva

Šanca pre obce a združenia: Kraj ich cykloprojekty podporí sumou 200-tisíc eur

Trnavský kraj vyhlásil grantovú výzvu na spolufinancovanie projektov. V hre je poriadny balík peňazí.

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre obce a združenia: Kraj ich cykloprojekty podporí sumou 200-tisíc eur
Zdroj: Roman Oravec

Na projekty zamerané na vybudovanie cyklistickej infraštruktúry v extravilánoch obcí, ktoré sú spolufinancované aj z eurofondov, vyhlásil Trnavský samosprávny kraj (TTSK) výzvu na predkladanie žiadostí o grant z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Informoval o tom informoval odbor komunikácie TTSK.

Na čo sú peniaze určené?

O spolufinancovanie sa môžu uchádzať obce a združenia obcí na území kraja, ktoré majú schválené projekty v zmysle vybraných výziev Integrovaného regionálneho operačného programu na zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity nemotorovej dopravy.

Prostriedky sú určené na úhradu oprávnených nákladov súvisiacich s realizáciou projektov, ktoré vznikli medzi januárom a novembrom tohto roka.

Prečítajte si tiež

Pozor na termín

Samosprávny kraj vyčlenil na výzvu 200 000 eur. O dotáciu je možné sa uchádzať do 30. júna.

„Žiadosti vyhodnotíme a výsledky oznámime v priebehu augusta. Na výstavbu prepojení obcí a miest sa budeme zameriavať aj v budúcnosti. Závery Štúdie rozvoja cyklistickej dopravy v Trnavskom kraji smerujú ku koncentrácii výstavby cyklistickej infraštruktúry v blízkosti sídiel. Práve tam má rozvoj nemotorového a ekologického spôsobu dopravy najväčší ekonomický a najmä spoločenský úžitok,“ uviedla cyklokoordinátorka Trnavského kraja Silvia Szokolová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM