Dominika Handzušová Futbal

Šance ostali nevyužité: Spartak v Senici získal prvý ligový bod

Ani jeden z tímov nedokázal napriek gólovým šanciam skórovať. V derniére Erika Saba sa tak zrodila zaslúžená remíza. Pozrite sa, ako zápas vyzeral.

Ilustračný obrázok k článku Šance ostali nevyužité: Spartak v Senici získal prvý ligový bod
Zdroj: TASR

V úvodných minútach krajského derby zaujali oba fankluby. V úmornom teple hnali svojich dopredu mohutným povzbudzovaním.

Vychýlená muška

Na ihrisku sa v prvej desaťminútovke mužstvá len oťukávali, Komarovej strele chýbala v 10. minúte potrebná razancia. V 13. minúte prenikol do vnútra pokutového územia Kontár, jeho pokus z uhlu ale Kamenár vyrazil na roh.

O dve minúty skúsil z dobrých tridsiatich metrov vypáliť trnavský kapitán Sabo, lopta ale letela nad. V 17. minúte mali Seničania výhodu štandardnej situácie približne z osemnástich metrov, k lopte sa postavil najlepší senický strelec Filip Hlohovský, Kamenár ale len sledoval loptu ako míňa svoj cieľ o necelý meter.

Desať minút pred odchodom do kabín sa rútili trnavskí hráči dvaja na jedného, Saba ale vkĺzačkou dokázal zastaviť na hranici šestnástky Kontár. V nadstavenom čase prvého polčasu ešte z vnútra šestnástky vystrelil Mikovič, no domáci brankár Šulla vytesnil loptu na roh.

Hra i vášne fanúšikov sa stupňovali

Po zmene strán ako prví pohrozili domáci. V 51. minúte sa za obranu hostí dostal Kosorin, no súboj s Kamenárom mu prekazil v poslednej minúte stopér Trnavy. V 53. minúte našiel Dolný v pokutovom území Mráza, ktorý z voleja vystrelil a lopta letela približne meter vedľa Kamenárovej brány. V 63. minúte to skúšal striedajúci Baez, no domáca obrana jeho pokus zblokovala.

V 76. minúte sa do šance dostala Trnava, ani Casadova hlavička ale nerozvlnila sieť. Hra i vášne fanúšikov sa potom stupňovali. Deväť minút pred koncom sa k hlavičke dostal Bortel a mieril tesne vedľa. V závere zápasu už obom mužstvám dochádzali sily. Body si napokon podelili.

Zaslúžená remíza

Eduard Pagáč, tréner Senice: „Nemám rád zápasy, ktoré sa skončia 0:0. Nevyhral nikto a som rád, že Peťo Pavlík je v poriadku.“

Juraj Jarábek, tréner Spartaka: „Tešili sme sa do Senice, chceli sme bod, prípadne aj tri. V tej horúčave bolo aj tempo slušné. My sme mali ešte zápas zo štvrtka proti PAOK-u Solún v sebe. Erik Sabo mal šance, takisto aj Casado mal šancu, ktorú mal premeniť. Aj Senica mala šance, štandardné situácie. Zaslúžená remíza.“

FK Senica – FC Spartak Trnava 0:0

Rozhodoval: Straka, ŽK: Mráz – Bortel, Janečka, Mikovič, 2056 divákov

Senica: Šulla – Kontár, Pavlík (69. Hladík), Pillár, Čunta – Hušek – Dolný, Komara (68. Krč), Hlohovský – Mráz – Kosorin

Spartak: Kamenár – Janečka, Bortel, Greššák, Tóth – Sabo – Vojtuš (46. Baez), Casado, Halilović (55. Steinhübel), Mikinič (90. Pikulík) – Mikovič

Bezgólová remíza medzi Senicou a Spartakom
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM