Dominika Handzušová Futbal

Šesť duelov bez prehry: Andeli hrajú futbal, ktorý sa páči

Vstup do sezóny 2014/15 vyšiel trnavským futbalistom nad očakávania. V domácej súťaži ešte neinkasovali a v Európskej lige sa prebojovali do 3. predkola.

Ilustračný obrázok k článku Šesť duelov bez prehry: Andeli hrajú futbal, ktorý sa páči
Zdroj: TASR

V Gruzínsku na pôde nepríjemného súpera uhral Spartak bezgólovú remízu, ale vo štvrtkovej odvete v Zlatých Moravciach súpera predčil vo všetkých herných ukazovateľoch. Kouč Juraj Jarábek po zápase žiaril spokojnosťou. „Ja si myslím, že v Trnave sa nám rodí veľmi dobré mužstvo. Teraz už musíme len dúfať, že neprídu ďalšie zranenia. Najviac sa obávam o zdravotný stav Tótha, uvidíme, či jeho rameno bude v poriadku. Ale na to máme káder dostatočne široký, aby sme mohli riešiť aj takéto situácie. Náš futbal sa páči a takýmto spôsobom chceme hrať aj naďalej.“

Teší hra tímu, zaujal Casado

O postupe Trnavy vo štvrtok nebolo pochýb od úvodných minút. „Aj tentoraz sme sa prezentovali dobrou zmenou rytmu, vysokým napádaním, všetko sme dali do pressingu a súperovi sme prakticky nedovolili vytvoriť si výraznejšiu šancu,“ povedal Jarábek.

Trnavského lodivoda potešila kvalitná hra celého tímu, individuálnym výkonom ho zaujal španielsky defenzívny stredopoliar Jose Casado. „Výkony Joseho majú stúpajúcu tendenciu, myslím, že bol jednoznačne najlepším hráčom na ihrisku. Jeho konštruktívne odoberanie lopty je skvelé, súper proti tomu nemal žiadnu odpoveď. Verím, že v takej hre bude pokračovať aj naďalej,“ dodal Jarábek.

Nehrá sa pre divákov

Z dôvodu rekonštrukcie ich domovského stánku našli Trnavčania prechodný azyl na štadióne ViOn-u v Zlatých Moravciach. Sektory B1 a B2 však vo štvrtok zívali prázdnotou. Stalo sa tak pre nariadenie Disciplinárnej komisie UEFA, ktorá týmto spôsobom potrestala Spartak za rasistické prejavy jeho fanúšikov v zápase 1. predkola EL proti maltskému Hibernians.

Koučovi Jarábkovi sa toto rozhodnutie nepáčilo: „Mne to pripadá, že Európska liga sa hrá pre delegátov a nie pre divákov. Takéto martýrium, sledovanie a fotenie vôbec nechápem, ale s tým asi nič neurobíme, také sú smernice. Ja len dúfam, že sa už nič nestane a že nám v ďalšom zápase dovolia naplniť štadión na maximum.“

Rusov takmer bez práce

Najmenej vyťaženým hráčom v trnavskom mužstve bol vo štvrtok brankár Dobrivoj Rusov. Gruzínci ho zamestnávali iba sporadickými strelami z väčších vzdialeností, do výraznejšej šance ich defenzíva Spartaka nepustila. „Súper ma prekvapil, pretože bol iba polovičný oproti prvému zápasu. Možno doma im podmienky vyhovovali oveľa viac. Totálne sme ich sfúkli, nemali ani jednu väčšiu šancu. Myslím, že sme podali veľmi dobrý výkon v obrane i útoku, strelili tri pekné góly a zaslúžene postúpili. Dá sa povedať, že to bolo asi naše najlepšie predstavenie v sezóne. Mňa osobne teší najmä hra defenzívy, toto už bol myslím štvrtý duel v novej sezóne, v ktorom som nemusel riešiť žiadnu výraznejšiu príležitosť súpera. Dúfam, že tomu tak bude aj v ďalších stretnutiach,“ usmieval sa po zápase Rusov.

Súboj 3. predkola EL začnú Trnavčania u škótskeho súpera, na pôde FC Saint Johnstone sa predstavia už vo štvrtok 31. júla. Odveta je na programe o sedem dní neskôr. Jej dejisko ešte nie je známe, pretože Spartak aktuálne čaká, či dostane na štadión v Zlatých Moravciach výnimku pre 3. predkolo.

EL: Trnava - Zestafoni
24
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM