Správy

Sezóna na piešťanskom letisku: Prvé charterové lety a nárast počtu cestujúcich

Piešťanské letisko sa môže pochváliť úspešnou sezónou. Počet prepravených cestujúcich zaznamenal enormný nárast.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna na piešťanskom letisku: Prvé charterové lety a nárast počtu cestujúcich
9
Galéria
Zdroj: TASR

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) hodnotil sezónu na letisku v Piešťanoch. Zdá sa, že ľady sa konečne pohli. „Na letisko Piešťany vraciame život, rokujeme s investormi tak v oblasti nákladnej aj osobnej prepravy (= rozlietame Letisko),“ informuje vedenie kraja v správe „730 dní TRNAVSKEJ ŽUPY“.

Rast tržieb i počtu cestujúcich

V tomto roku Letisko Piešťany a.s. prepravilo dovedna 10 436 cestujúcich. Pre porovnanie, v roku 2018 bol počet cestujúcich neuveriteľne nízky – 768.

Počas letnej sezóny bolo vypravených spolu 31 charterových le­tov.

Letisko sa môže pochváliť aj rastom tržieb. „Tržby sú k aktuálnemu dňu 531 000 eur oproti rovnakému obdobiu 2018, kedy boli tržby 240 000 eur,“ informuje vedenie kraja.

26. mája 2019 odletel z Letiska Piešťany historicky prvý charterový let, ktorý smeroval do tureckej Antalye. Už o niekoľko dní neskôr, 31.5.2019, odletel historicky prvý charterový let do egyptskej Hurghady. „Medzi májom a októbrom sa do uvedených dvoch destinácií lietalo v týždňových intervaloch. V budúcej dovolenkovej sezóne by mala byť ponuka a intenzita týchto letov zachovaná, respektíve v prípade Antalye posilnená na dva lety každý týždeň,“ informuje správa „730 dní TRNAVSKEJ ŽUPY“.

Novinky na letisku

Okrem toho sa mohli návštevníci tešiť aj na Festival letectva, ktorého druhý ročník je už v príprave. „Tentokrát sa bude niesť v znamení osláv 75. výročia konca 2. svetovej vojny. Program festivalu bude rozšírený z dvoch na tri dni, pričom novinkou je nočná air show,“ informuje trnavská župa.

Na letisku pokračuje modernizácia a budovanie letiskovej infraštruktúry. Začiatkom roka 2019 prebehla rekonštrukcia odletového terminálu a výstavba príletového terminálu. „Cestujúcim sa tak zvýšil komfort: pribudol napríklad detský kútik, automaty s občerstvením, terasa, či pás na batožinu. V rámci posilňovania dopravnej mobility pracujeme na projekte integrovaného parkoviska letiska v odhadovanej sume až 1,2 mil. eur,“ dodáva TTSK.

Okrem toho majú prebiehať rokovania s investormi, ktorí majú záujem o výstavbu administratívno– prevádzkových budov súvisiacich s leteckou dopravou.

Rovnako sa rokuje o zavedení pravidelných letov do Piešťan.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Letisko Piešťany
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM