Lucia Lauková Správy

Sezóna na piešťanskom letisku štartuje: Obnovené budú aj lety do Izraela

Dovolenkári sa túto sezónu môžu tešiť na viac letov z Piešťan. Prví cestujúci odletia do obľúbených destinácií už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna na piešťanskom letisku štartuje: Obnovené budú aj lety do Izraela
4
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Letisko Piešťany je pripravené na letnú charterovú sezónu. Informoval o tom Trnavský samosprávny kraj, ktorý je väčšinovým akcionárom letiska.

Toto leto sa dovolenkári môžu tešiť na lety do egyptskej Hurghady, tureckej Antalye. Počet letov do oboch dovolenkových destinácií oproti uplynulým sezónam narastie. V priebehu mája bude tiež obnovené pravidelné letecké spojenie Tel Aviv – Piešťany na podporu incomingového turizmu.

Tržby rastú

„Dlhodobá práca manažmentu letiska a ozdravný proces prinášajú výsledky pre chod letiska v Piešťanoch, ktorého tržby za rok 2023 predstavujú 1,9 milióna eur, čo je o 65 percent viac ako v roku 2022. To všetko sa podarilo aj vďaka desiatkam zrealizovaných charterových letov do cyperskej Larnaky, egyptskej Hurghady a do tureckej Antalye. Za veľký úspech považujem aj spustenie pravidelného leteckého spojenia Tel Aviv – Piešťany, na ktorom sme intenzívne participovali s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trnavský kraj. Cieľom tohto spojenia je priviesť k nám turistov zo zahraničia a posilniť tým cestovný ruch v regióne, keďže kúpele v Piešťanoch sú pre izraelských turistov veľmi atraktívne,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Prečítajte si tiež

Do Hurghady celoročne

Na piešťanskom letisku bolo za celý kalendárny rok 2023 vybavených viac ako 27-tisíc cestujúcich, čo je historicky najvyššie číslo v ére letiska. Ako ďalej hovorí výkonný riaditeľ Letiska Piešťany Bohumil Klečák, „radi by sme minimálne nadviazali na minuloročné čísla, v čom nám pomáhajú aj dobré vzťahy s cestovnými kanceláriami. Novinkou je rozšírenie charterových letov do Hurghady celoročne, a zároveň zvýšenie počtu letov do Antalye. Po novom sa do tureckého letoviska bude z Piešťan lietať štyri až päťkrát týždenne.“

Prvý odlet do egyptskej Hurghady je naplánovaný na pondelok 13. mája, do Antalye odletia prví dovolenkári v piatok 17. mája.

Pravidelné letecké spojenia Tel Aviv – Piešťany je predbežne naplánované na stredu 22. mája.

V areáli piešťanského letiska sú naplánované viaceré investície na skvalitnenie infraštruktúry. Ako uvádza župa, stavebné povolenie na vybudovanie hangárov v areáli letiska získala spoločnosť Cirrus. V riešení sú ďalšie zmluvy na výstavbu hangárov od investorov, ktorí už majú v súčasnosti v prenájme pozemky a realizujú opravárenské činnosti na ploche letiska.

„Komfort cestujúcich a návštevníkov Piešťan zvýši aj integrované parkovisko s kapacitou takmer 200 parkovacích miest, ktoré plánuje župa vybudovať v priebehu budúceho roka,“ dodáva samospráva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Letisko Piešťany
4
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM