Krimi

Šialená NAHÁŇAČKA motorkára s policajtmi: Padli aj varovné VÝSTRELY!

Motorkárska sezóna sa rozbehla a na cestách pribúdajú kolízie. V Trnavskom kraji počas víkendu polícia riešila štyri dopravné nehody s účasťou motorkárov. Pri jednej udalosti museli na zastavenie motorkára použiť služobnú zbraň.

Ilustračný obrázok k článku Šialená NAHÁŇAČKA motorkára s policajtmi: Padli aj varovné VÝSTRELY!
8
Galéria
Zdroj: Pixabay.com , Pexels.com / CC0 1.0

Policajti z Gabčíkova v sobotu večer zadržali 34-ročného vodiča, ktorý jazdil po obci Horný Bar aj napriek zákazu šoférovať. Keď mu dala hliadka znamenie na zastavenie, vodič sa pokúsil utiecť.

Padli výstrely

„S motocyklom Yamasaki aj napriek opakovaným výzvam nezastavil, prešiel na pole, kde počas jazdy z motorky spadol. Policajti na jeho zadržanie nakoniec použili aj varovné výstrely do vzduchu, muža dobehli a zadržali pritom, ako sa pokúsil preliezť plot miestneho cintorína,“ informuje polícia.

Muž už čelí obvineniu. Zákaz šoférovať mal pritom uložený od roku 2020 do roku 2024.

Policajti evidujú aj viacero dopravných nehôd motorkárov. K vážnej nehode medzi motocyklom a autom došlo v sobotu večer za Trnavou (k. ú. Šelpice).

„Mladá, 17-ročná vodička vošla do križovatky z vedľajšej cesty od obce Bohdanovce n/T, kde pravdepodobne nedala prednosť autu, ktoré išlo po hlavnej. Pri nehode sa zranila vodička, aj o rok mladšia spolujazdkyňa, obe skončili so zranením v nemocnici. Okolnosti nehody vyšetrujú policajti ako prečin ublíženie na zdraví,“ prezradila trnavská krajská polícia.

Viacero nehôd v jedinom okrese

Tri nehody sa stali v okrese Senica. „24-ročný Ukrajinec na motocykli Yamaha 600 prechádzal krátko po 17.00 h cez mesto Šaštín Stráže. V križovatke mu nedal pravdepodobne prednosť 71-ročný vodič Seatu a došlo k zrážke. Policajti alkohol pri nehode u vodičov nezistili. Vyšetrovateľ už začal vo veci trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví s následkom ťažkej ujmy,“ prezradila polícia.

V Hradišti pod Vrátnom vodič Dacie nerešpektoval značenie v križovatke a narazil do motorky BMW.

„Pri jazde po meste Senica nezvládla riadenie motocyklistka, vyletela s motorkou až na železničnú trať a skončila s ľahkým zranením. Našťastie ani ona ani motocykel nevytvorili na koľaji náhlu prekážku. Pri nehode nedošlo k žiadnym iným škodám ani zraneniam. Prípad si prevzali na mieste senickí dopravní policajti,“ dodala trnavská krajská polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Nehody motorkárov v Trnavskom kraji
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM