Dominika Handzušová Kultúra

Silné dojmy v najúspešnejšom predstavení: Kontra v Berlineri s monodrámou Rum a vodka

Oceňované divadlo Kontra zavíta do dočasného kultúrneho priestoru Berliner. Predvedie tu svoje najúspešnejšie predstavenie - Rum a vodka írskeho dramatika Conora McPhersona. V réžii Klaudyny Rozhin hrá Peter Čižmár.

Ilustračný obrázok k článku Silné dojmy v najúspešnejšom predstavení: Kontra v Berlineri s monodrámou Rum a vodka
Zdroj: Dnes24.sk

Silné charaktery, ktorých jazyk môže byť hnusný, ale ich humor a náhle záblesky ľudskosti vás dojmú k slzám. V sobotu 18. októbra spišskonovoveské divadlo Kontra predstaví svoje najreprízovanejšie predstavenie.

Cesta do zatratenia

Hádka so šéfom. Pár pív. Hádka so ženou. Zase pár pív. Koniec? Nie! To je len začiatok šialeného víkendu, v ktorom sa môže prihodiť všetko… „Iba pre milovníkov silných dojmov a silných drinkov! Nepriveď na to svoju mamu. Príď s niekým, kto za normálnych okolností do divadla nechodí,“ pozýva Berliner. Rum a Vodka, mix, čo vraj aj „mŕtveho postaví na nohy“, je dlhý víkend človeka na ceste do zatratenia. Ukazuje Everymana, ktorý prežíva neočakávaný a fatálny úpadok do nemilosti, hľadá splnenie, ktoré ho vedie od baru k baru a nakoniec do náručia ženy, o ktorej verí, že „uzdraví jeho život“.

Búranie stereotypov

Scenár napísal írsky dramatik Conor McPherson. „Rum a Vodka má všetky prísady, ktoré McPhersona preslávili. Má silu vidieť do sŕdc a žalúdkov skutočných mužov, nie stereotypov, ktoré často vidíme na televíznej obrazovke alebo filmovom plátne,“ charakterizuje Berliner.

Nízka kapacita

Dočasný kultúrny priestor Berliner sa nachádza na Pekárskej 40 v bývalom dome Akadémie vzdelávania. Ide o projekt Publikum.sk, ktorý bude fungovať kým sa neotvorí kultúrne centrum Malý Berlín. Nakoľko je kapacita sály len 50 miest, organizátor odporúča miesta si rezervovať vopred. Rezervácie prijíma na adrese: rezervacie@malyberlin.sk.
Odohrané budú dve predstavenia, o 18:00 hod. a 20:00 hod. Vstupné 5 €.

Foto: ilustračné, Berliner DKP

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM