Správy

Školský rok sa blíži: Mesto zatiaľ nevie, koľko ukrajinských detí zasadne do lavíc

Koľko ukrajinských detí bude navštevovať trnavské školy? Presný počet zatiaľ nepozná ani radnica.

Ilustračný obrázok k článku Školský rok sa blíži: Mesto zatiaľ nevie, koľko ukrajinských detí zasadne do lavíc
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Mesto Trnava disponuje menami 603 detí odídencov z Ukrajiny, ktoré navštevovali miestne základné školy v uplynulom školskom roku.

Presný počet nevedia

Počet sa však k začiatku nového školského roka zmení vzhľadom na odchody a príchody ukrajinských rodín, a tak radnica zatiaľ nevie, koľko detí do deviatich mestských škôl skutočne nastúpi. Uviedol to Peter Bestvina z referátu komunikácie mestského úradu.

Od vypuknutia vojnového konfliktu na Ukrajine mesto Trnava poskytlo ubytovanie vo svojich ubytovacích priestoroch celkovo 22 odídencom.

Prečítajte si tiež

Dostali príspevok

„Išlo podľa údajov sociálneho odboru o rodiny s deťmi. V marci sme ubytovali deviatich, v apríli bolo ubytovaných 14, v máji 19, júni desať a júli 13. V súčasnosti ubytovanie poskytuje mesto 13 odídencom. Počas doby ubytovania odišlo späť na Ukrajinu deväť odídencov,“ informoval Bestvina.

V júli bolo na radnici prihlásených a dostalo príspevok na ubytovanie 282 dospelých a 190 ukrajinských detí do 18 rokov, zároveň bude vyplatený príspevok za poskytnutie ubytovania odídencovi 132 subjektom, z toho 122 fyzických osôb a desať právnických osôb.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM