han Správy

Skvelé správy z trnavskej nemocnice: COVID-19 porazili pacienti, ktorí boli na VENTILÁCII!

Vo Fakultnej nemocnici Trnava (FN) sa počas uplynulých siedmich dní vyliečilo 18 pacientov s COVID-19. A to nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé správy z trnavskej nemocnice: COVID-19 porazili pacienti, ktorí boli na VENTILÁCII!
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

K nim sa pridali počas dvoch týždňov traja, ktorí mali ťažký priebeh ochorenia a boli napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. V súčasnosti je v zariadení hospitalizovaných 28 pacientov s novým koronavírusom. Informoval o tom referent pre vzťahy s verejnosťou Matej Martovič.

Koľko je lôžok?

Vo FN Trnava je vyčlenených celkovo 126 COVID lôžok. „Piati pacienti sú aktuálne na umelej pľúcnej ventilácii a jeden je u nás s príznakmi ochorenia,“ uviedol Martovič. V karanténe je podľa jeho informácií 30 zdravotníckych zamestnancov.

„Ide o šesť lekárov, 19 sestier, päť sanitárov,“ doplnil Martovič. V uplynulom týždni boli v karanténe traja lekári, 11 sestier a ďalší zamestnanci.

Väčšia bezpečnosť na gynekológii

FN v zmysle opatrení proti šíreniu COVID-19 zvýšila bezpečnosť aj na gynekologiko-pôrodníckej klinike. Pri príjme pacientky nemocnica vykonáva pacientkam antigénový test na COVID-19. „Test v nemocnici pri príjme pacientky budeme realizovať v nemocnici aj po celoplošnom testovaní,“ informoval Martovič.

Sprevádzajúcou osobou môže byť len otec dieťaťa, ak bude chcieť byť pri pôrode, od 31. októbra sa musí preukázať certifikátom z celoplošného testovania s negatívnym výsledkom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM