Správy

Skvelý úspech trnavskej strednej školy: Títo žiaci sú NAJLEPŠÍ na Slovensku

Podľa najnovšieho hodnotenia INEKO je Obchodná akadémia v Trnave najlepšou strednou školou na Slovensku. Ako dopadli ostatné trnavské školy?

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech trnavskej strednej školy: Títo žiaci sú NAJLEPŠÍ na Slovensku
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Najlepšie výsledky majú žiaci košickej Základnej školy (ŽS) svätého Cyrila a Metoda, bratislavského gymnázia na Teplickej a Obchodnej akadémie na Kukučínovej v Trnave. Vyplýva to z rebríčka Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO).

Druhé miesto v kategórii ZŠ podľa hodnotenia výsledkov žiakov obsadila ZŠ Kollárova 2 zo Svätého Jura a na treťom mieste skončila ZŠ Teodora Jozefa Moussona v Michalovciach. Najvýraznejším skokanom medzi ZŠ sa stala škola na Hviezdoslavovej ulici v Lipanoch, ktorá sa oproti minulému roku posunula zo 630. na 282. miesto.

TOP stredné školy

Pri stredných odborných školách (SOŠ) sa na prvé miesto prepracovala Obchodná akadémia Kukučínova v Trnave. Druhá skončila Súkromná SOŠ na Ulici 29. augusta v Poprade a na treťom mieste Stredná priemyselná škola strojnícka v Prešove.

„Najvýraznejším skokanom smerom nahor v tejto kategórii škôl je žilinská SOŠ odevná na Hlavnej ulici č. 2,“ priblížil Matej Tunega z inštitútu.

V rámci gymnázií prvé miesto obhájila Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium na Teplickej ulici v Bratislave. Nasledujú Gymnázium Poštová 9 v Košiciach a Gymnázium Jura Hronca na Novohradskej v Bratislave.

„Pokiaľ ide o najvýraznejšieho skokana, tým sa stalo Gymnázium Karola Štúra v Modre, ktorého študenti dokázali zareagovať na zhoršujúce sa výsledky ich predchodcov z minulých rokov,“ dodal Tunega.

Školy v Trnave

Hodnotené boli aj ďalšie trnavské stredné školy. Najlepšiu priečku po Obchodnej akadémii a v rámci Trnavy obsadila Stredná zdravotnícka škola, Daxnerova 6. V celoslovenskom rebríčku INEKO sa nachádza na 31. mieste.

Na 40. mieste je Stredná odborná škola poľnohospodárstva a služieb na vidieku. SPŠ dopravná skončila na 75. mieste. 91. priečku obsadila SPŠ, Komenského 1 a hneď za ňou je Stredná odborná škola pedagogická blahoslavenej Laury. Na 94. mieste je SPŠ stavebná, Lomonosovova 7. Súkromná stredná odborná škola DSA Trnava je v rebríčku na 128. mieste.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM