Rôzne

Smolenického zámku sa zmocnil drak: Kráľovi s ním pomohli deti, FOTO a VIDEO

Na malebnom zámku v Smoleniciach mali opäť problémy s drakom. Kráľ si zavolal na pomoc deti zo šíreho okolia, aby mu s ním pomohli bojovať.

Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu a v nedeľu (10. a 11. augusta) prišli na Dračie dni davy detí aj s rodičmi. Kráľovi na pomoc sa Smolenický zámok sa vydali z blízkeho i ďalekého okolia.

Drak Vavrinec mal tento rok posily, na zámok zaútočil s dvoma ďalšími drakmi. Deti si vychutnali dračie divadielko i rozprávky, streľbu z luku či prehliadku zámku s výstupom na zámockú vežu.

Na svoje si prišli aj tí skôr narodení, Stredoveký víkend v Smoleniciach doplnil Tradičný smolenický jarmok aj Zámocký koncert. V obci sa predviedli lokálni predajcovia a remeselníci, pripravený bol skvelý hudobný program počas celého jarmoku i koncert v jeho predvečer priamo na zámku.

Niekoľkodňové podujatie pre malých aj veľkých zorganizovalo Občianske združenie Smoleničan v spolupráci s trnavskou Agentúrou Hector.

Ako pre TASR uviedla Jana Sabová, akcia nebola iba o zábave a hudobných zážitkoch, ale aj o dobročinnosti.

„Na liečbu malej Emky Krajčírovej venujeme dve percentá z ceny každého predaného lístka,“ upresnila. Na dobrú vec tak prispeli húfy malých aj veľkých návštevníkov podujatia.

Foto: ilustračné

Dračie dni na Smolenickom zámku
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM