Lucia Lauková Správy

Smolenický zámok sa vráti do minulosti: Pripomenie aj vianočné zvyky Pálffyovcov

Na Smolenickom zámku sa budú konať špeciálne predvianočné prehliadky. Pripomenú, aké zvyky a tradície sa kedysi dodržiavali aj v aristokratickom prostredí.

Ilustračný obrázok k článku Smolenický zámok sa vráti do minulosti: Pripomenie aj vianočné zvyky Pálffyovcov
8
Galéria
Zdroj: Smolenický zámok

Smolenický zámok organizuje špeciálnu udalosť počas tretej adventnej nedele, ktorou budú komentované scénické prehliadky pod názvom Vianoce s Pálffyovcami.

Turistov budú sprevádzať sprievodkyne prezlečené za grófky Pálffyové a ich oddaní zamestnanci. Počas prehliadok návštevníkom poskytnú jedinečný pohľad na vianočné zvyky a tradície nielen v aristokratickom prostredí, ale aj na vidieku.

Prečítajte si tiež

Prehliadky sa budú konať v nedeľu 17. decembra v každú celú hodinu od 13:00 h. do 18:00 h.

Ako prezradila Martina Andrisová zo Smolenického zámku, podujatie Vianoce s Pálffyovcami ponúkne možnosť nahliadnuť aj do histórie samotného zámku.

„Scénické prehliadky návštevníkov vtiahnu do príbehov dávno minulých, ktoré im odhalia, ako ich predkovia slávili predvianočné a vianočné obdobie. Pripravená bude aj interaktívna hra, ktorá preverí znalosti malých i veľkých. Tí najšikovnejší, ktorí vylúštia hádanku, sa môžu tešiť na sladkú odmenu,“ prezradila Andrisová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM