Správy

Smutný týždeň v trnavskej nemocnici: Zomreli 4 ľudia s pozitívnym testom na Covid-19

V Trnavskej nemocnici pribudli ďalšie úmrtia pacientov s pozitívnym testom na koronavírus. Stúpa aj počet infikovaných zdravotníkov.

Ilustračný obrázok k článku Smutný týždeň v trnavskej nemocnici: Zomreli 4 ľudia s pozitívnym testom na Covid-19
Zdroj: TASR/AP

Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trnava je aktuálne hospitalizovaných 27 pacientov na COVID oddeleniach, pričom na umelú pľúcnu ventiláciu je napojených osem pacientov.

V karanténe má nemocnica viac zdravotníckeho personálu ako pred týždňom a od piatka mení aj pravidlá pri sprevádzajúcej osobe pri pôrode. Informoval o tom referent pre vzťahy s verejnosťou Matej Martovič.

Pozitívne testovaní pacienti

Nemocnica má vyhradených 126 lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19. „Z hospitalizo­vaných pacientov je 26 s pozitívnym testom na COVID-19 a jeden s príznakmi, na COVID jednotke intenzívnej starostlivosti sú traja pacienti. Na klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny je ďalších sedem a na umelej pľúcnej ventilácií je napojených osem pacientov. Od uplynulej soboty (17. 10.) sa vo FN Trnava vyliečilo z ochorenia spôsobeného novým koronavírusom 14 pacientov,“ uviedol Martovič.

Za posledných sedem dní zomreli štyria pacienti, u ktorých bolo potvrdené ochorenie COVID-19.

„Čakáme však na výsledky pitvy, ktorá potvrdí presnú príčinu smrti,“ doplnil. V karanténe sú nateraz traja lekári, 11 zdravotných sestier, traja sanitári a jeden zamestnanec zo zdravotníckeho personálu.

Bezpečnostné opatrenia

FN vzhľadom na nepriaznivý epidemiologický vývoj zvýšila bezpečnostné opatrenia na gynekologicko-pôrodníckej klinike.

„Od piatka (23. 10.) môže byť sprevádzajúcou osobou iba otec dieťaťa, pričom sa musí preukázať negatívnym PCR testom na ochorenie COVID-19, ktorý nie je starší ako 48 hodín. Osoby, ktoré nejdú na vyšetrenie na gynekologicko-pôrodnícku kliniku, môžu vstúpiť do pavilónu iba v prípade, ak sprevádzajú pacientku ktorá je maloletá, imobilná, prípadne zbavená svojprávnosti,“ dodal Martovič.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM