Správy

Sneh spôsobuje problémy: Hasičov zamestnávajú spadnuté stromy, zapadol aj autobus

V súvislosti so snežením mali hasiči v Trnavskom kraji za posledných zhruba dvanásť hodín už dvanásť výjazdov. V prevažnej miere išlo o odstraňovanie spadnutých stromov na vozovku a dopravné kolízie.

Ilustračný obrázok k článku Sneh spôsobuje problémy: Hasičov zamestnávajú spadnuté stromy, zapadol aj autobus
Zdroj: TASR

Od 8. hodiny zasahovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru SR (HaZZ) v Radošovciach pri Skalici, kde zapadol do snehu linkový autobus. Kolízia sa obišla podľa vedúceho oddelenia operačného riadenia na Krajskom riaditeľstve HaZZ v Trnave Martina Krajčoviča bez zranení cestujúcich, pre ktorých poslal prepravca náhradný autobus. Autobus mal problémy aj na kopci Šianec nad Hlohovcom, kde došlo k stretu s osobným autom, ktoré skončilo v snehu mimo vozovky.

Stromy od rána odstraňovali v Trnave na Hodžovej ulici, na Prašníku a Cerovej, kde zatarasil oba jazdné pruhy na ceste. Podľa Krajčoviča ide pravdepodobne o stromy, ktorých stav alebo stabilitu poškodili predchádzajúce víchrice a už nevydržali ťarchu napadaného snehu.

„V skorých ranných hodinách, od 5. hodiny, boli naši príslušníci prizvaní k odstraňovaniu stromov v Trstíne, Hlohovci a opäť na Prašníku pri Vrbovom, v Malženiciach pri Trnave bola dopravná nehoda s troma zranenými a vo Hviezdoslavove v okrese Dunajská Streda skončilo auto v kanáli,“ dodal Krajčovič.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM