Krimi

Šofér dostal na diaľnici mikrospánok: Zobudil ho až silný náraz

Zrážka sa nezaobišla bez zranení. Šofér policajtom povedal, že zaspal. V aute sedelo aj malé dieťa.

Ilustračný obrázok k článku Šofér dostal na diaľnici mikrospánok: Zobudil ho až silný náraz
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Diaľniční policajti zasahovali v stredu 11. augusta pri dopravnej nehode na diaľnici D1. V dopoludňajších hodinách sa tam zrazili dve osobné autá. Trnavská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

„46-ročný vodič auta Opel Mokka išiel v strednom jazdnom pruhu v smere na Bratislavu. Kúsok za Trnavou plynule prešiel do pravého pruhu a zozadu narazil do auta Mazda CX 5. Silný náraz vytlačil auto mimo cestu do priekopy. Vinník nehody policajtom povedal, že počas jazdy zaspal a zobudil ho až náraz do druhého auta,“ opisuje udalosť trnavská polícia.

Dvojčlenná posádka vozidla Opel, ako aj 41-ročná vodička Mazdy, boli po prvotnom ošetrení prevezení do trnavskej nemocnice.

V aute sedelo aj malé dieťa.

„Spolujazdec a maloleté dieťa, ktoré bolo riadne upevnené v autosedačke, vyviazli z nehody bez zranení. Policajti vykonali s vodičmi dychové skúšky, obe s negatívnymi výsledkami,“ konštatuje polícia.

Prečítajte si tiež

Presné okolnosti a príčiny nehody polícia naďalej vyšetruje. Diaľnica bola počas dokumentovania nehody a odstraňovanie jej následkov čiastočne neprejazdná približne 2 hodiny.

„Opätovne apelujeme na vodičov, aby nepodceňovali čo i len najmenšie náznaky únavy. Pri dlhších trasách si naplánujte pravidelné prestávky na načerpanie novej energie, nadýchajte sa čerstvého vzduchu a doplňte tekutiny. Mikrospánok, strata sústredenia za volantom spôsobuje často dopravné nehody, ktoré môžu mať až fatálne následky,“ varuje polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie udalosti

POČAS JAZDY NA DIAĽNICI ZASPAL ROZBITÉ AUTÁ A TRAJA ZRANENÍ Diaľniční policajti boli včera, v dopoludňajších hodinách,...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Thursday, August 12, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM