Tlačové správy

Solárny systém od THERMO|SOLARU je rovno riešením

Keď si kupujete solárny systém od THERMO|SOLARU Žiar, s. r. o., nekupujete si iba výrobok, ale rovno riešenie. Na najbližších 40 rokov tak máte vyriešené ako si zaobstarať teplú vodu pre svoj rodinný dom s najnižšími možnými nákladmi.

Ilustračný obrázok k článku Solárny systém od THERMO|SOLARU je rovno riešením
Zdroj: Agentúra Paperlife

Slnko je zadarmo a vy ušetríte až 60 % nákladov za prípravu teplej vody, čo v rodinnom dome so 4 osobami tvorí až cca 200 eur ročne. Vyriešený máte nielen problém kvality systému, ale aj montáže, záruky a pozáručného servisu. Ak chcete mať istotu, stavte na overeného dodávateľa, akým je už celé desaťročia najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar, s. r. o.

Riaditeľ THERMO|SOLARU Alfréd Gottas k tomu poznamenáva: ,,Po krachu mnohých európskych výrobcov, ktorí neodolali tlaku lacnej ázijskej a predovšetkým čínskej konkurencie, sa na trhu objavilo mnoho výrobkov s nejasným pozadím. Nie sú to len nekvalitné výrobky, ale aj také, ktoré sa už prestali vyrábať a o pár rokov ich nikto nebude servisovať. Zákazníci by si mali dávať pozor na veľmi lacné kolektory zo skladového výpredaja niektorého zo zbankrotovaných európskych výrobcov. V takomto prípade by bolo ťažké niekedy v budúcnosti uplatňovať záruku. Zákazník by sa mal vyhýbať aj rôznym firmám, vyrábajúcim rôzne skladačky s pochybnou životnosťou. Pripravované príspevky od štátu na Obnoviteľné zdroje energie (OZE) sa budú snažiť využiť mnohé subjekty. Dajte si pozor na transparentnosť ponúk a dobre sa informujte, aby ste nenaleteli.“

Dodáva, že THERMO|SOLAR poskytuje komplexné služby a produkty súvisiace s OZE. Zákazníkom stačí obrátiť sa na firmu a dostanú v nej komplexné poradenstvo a služby týkajúce sa využívania slnečných kolektorov, fotovoltických (FV) panelov na výrobu elektrickej energie, tepelných čerpadiel a kombinácie rôznych systémov. Spoločnosť je oficiálnym školiacim partnerom Svetovej banky pre problematiku využívania solárneho tepla. Podľa www.solarthermalworld.org medzi najväčšími výrobcami plochých slnečných kolektorov patrí spoločnosti THERMO|SOLAR piate miesto v Európe a 14. miesto na svete. Ako pozoruhodnosť sa uvádza, že spoločnosť je jediným nezávislým výrobcom, pretože všetky ostatné európske spoločnosti uvedené v rebríčku (rankingu), sú súčasťou nadnárodných spoločností.

,,Školíme aj montážnikov a to nielen pre vlastné potreby, ale aj pre konkurenciu. V súčasnosti máme zhruba 50% podiel na trhu certifikátov. Každý druhý certifikát vydaný na Slovensku na fotovoltické a fototermické zariadenia vydáva naša firma. Disponujeme výrobnou kapacitou na úrovni 600 tisíc m2 kolektorov ročne. Vyrábame všetky typy konštrukcií na upevnenie kolektorov a kompletizujeme ucelené solárne systémy. Máme krátke dodacie lehoty, flexibilnosť pri neštandardných požiadavkách, ľahkú dostupnosť výrobkov na celom území SR i ČR, široký sortiment výrobkov v skladoch najväčších zmluvných partnerov vo výhodných cenách,“ vymenúva A. Gottas.

Ďalej upozorňuje na pripravovanú podporu štátu prostredníctvom SIEA (Slovenská inovačná a energetická agentúra) pre OZE. Občanom preplatí až 50 % nákladov na inštaláciu zariadení do 10 kW. S touto štátnou podporou sa návratnosť systému zníži napríklad až na cca 5–7 rokov. Po uplynutí tohto času bude mať občan počas celého roka väčšiu časť spotreby teplej vody prakticky zadarmo. THERMO|SOLAR v SIEA zaregistroval svoje zariadenia medzi prvými. Je medzi nimi aj 11 typov slnečných kolektorov.

Domácnosti môžu v prípade solárneho systému a slnečných kolektorov z akciovej ponuky THERMO|SOLARU dostať dotáciu vo výške 1233 až 1750 eur. Táto suma predstavuje 35 – 50 % nákladov na kompletnú inštaláciu solárneho systému. Maximálna výška podpory a výkon zariadenia rozhodujú o konečnej výške príspevku. Platí však pravidlo, že podpora nesmie presiahnuť výšku 50 % sumy, ktorá je uvedená na faktúre od zhotoviteľa.

„Poradíme každému zákazníkovi, ktorý sa s nami spojí osobne, telefonicky, či prostredníctvom mailu, aký systém je pre neho najvýhodnejší. Následne elektronicky požiada u SIEA o vystavenie poukážky na podporu a po jej získaní s nami, alebo s niektorým z našich regionálnych partnerov, uzavrie zmluvu o realizácii. Poukážka je platná jeden mesiac, ale ak je zaregistrovaná prostredníctvom zhotoviteľa u SIEA, tak si môže vybrať na dodávku celého systému na kľúč ľubovoľný voľný termín v niekoľkých nasledujúcich mesiacoch. THERMO|SOLAR, prípadne jeho partner, ako zhotoviteľ zabezpečujúci inštaláciu predloží SIEA dokumentáciu na inštaláciu. Poukážky, ktoré pokrývajú časť ceny za dodávku a montáž celého systému dostanú domácnosti a uplatnia si ich priamo u zhotoviteľov. Väčšiu časť administratívy vybavíme. Aby ostala platnosť poukážky zachovaná, domácnosť ju musí poskytnúť zhotoviteľovi, s ktorým uzavrela zmluvu o inštalácii zariadenia. Ten ju následne uplatní v SIEA,“ konštatoval A. Gottas.

Zelená domácnostiam, pilotný projekt, potrvá až do konca roka 2020. Vyčlenených je naň zatiaľ 45 miliónov eur. Podľa očakávaní vlády sa z nich nainštaluje vyše 15 000 systémov na využívanie OZE. V rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia je na tieto inštalácie celkovo vyčlenených spolu až 115 miliónov eur. Tie by mali stačiť na realizáciu podporovaných zariadení v 70 000 domoch. Štát poskytoval dotácie na kotly na biomasu a slnečné kolektory aj v rokoch 2009 až 2011. V tej dobe si nainštalovali domácnosti 39 solárnych systémov v bytových domoch a 5 410 v rodinných domoch.

Ďalšie informácie sú na www.thermosolar.sk, alebo na tel.: +421–45–601 6080

Solárny systém od THERMO|SOLARU je rovno riešením
4
Galéria
Zdroj: Agentúra Paperlife
Zdroj: Agentúra Paperlife
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM