Júlia Vargová Kultúra Rôzne

Špačince rozvoniavali gulášom: Varilo viac ako tridsať tímov, FOTO

Tisíce ľudí si prišli vychutnať tento obľúbený pokrm na piaty ročník populárnej súťaže vo varení gulášu – Špačinský kotlík.

Ilustračný obrázok k článku Špačince rozvoniavali gulášom: Varilo viac ako tridsať tímov, FOTO
15
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 8. júna sa v parku pri KD v Špačinciach uskutočnil Špačinský kotlík. Tento gulášový festival ponúkol okrem skvelého jedla a dobrej muziky aj bohatý kultúrny program. V súťaži o najlepší guláš sa predstavilo viac ako tridsať družstiev. Hodnotenie gulášov bolo na samotných návštevníkoch festivalu, ktorí guláše „koštovali“ a následne hodnotili.

Ľudia napokon rozhodli, že najlepší guláš pochádzal z kotlíka Fishing teamu.

Tím obhájil minuloročné víťazstvo, návštevníkov súťaže nalákal okrem obľúbeného mäsového pokrmu na halászlé a rôzne iné doplnkové dobroty. Druhí sa umiestnili Trockenbaueri a na treťom mieste skončil Joko tím. Porote najviac chutil guláš tímu Sama potraviny, druhí skončili Krupané a tretí Majster klotlík.

Myšlienkou tohto obľúbeného gulášového festivalu bolo spojiť ľudí pre dobrú vec a odniesť si z tohto podujatia nádherné zážitky. „Špačinský kotlík je podujatie s jedinečnou myšlienkou, kde výťažok z koštovania gulášov ide pre deti ZŠ a MŠ Špačince,“ avizovali organizátori ešte pred súťažou. Vďaka návštevníkom sa im pre deti podarilo vyzbierať 4 482 €.

Niekoľko tisíc návštevníkov, okrem toho, že prispeli na dobrú vec, si pochutnalo na 1 311 litroch gulášu. Tento objem súťažiaci vyrobili z 453 kg mäsa.

Organizátormi podujatia bola obec Špačince a folklórna skupina Špačinčanka. O zábavu sa postarali víťazka Česko-Slovensko má talent Nikol Šurinová, Gipsy Čáve aj hudobná skupina POLEMIC. Zábava pokračovala až do skorých ranných hodín, do tanca zahrala hudobná skupina EXIL. Na svoje si prišli aj tí najmenší. Ceruzko&Farbička pripravili workshopy pre deti a necháýbalo ani maľovanie na tvár, batikovanie či skákací hrad.

Špačinský kotlík 2019
15
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM