Rôzne

Špačinský kotlík prinesie ten NAJ guláš: Návštevníkov láka na atrakcie a PROGRAM

Máte už plány na víkend? 6. ročník obľúbeného gulášového festivalu toho prinesie viac ako dosť.

Ilustračný obrázok k článku Špačinský kotlík prinesie ten NAJ guláš: Návštevníkov láka na atrakcie a PROGRAM
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Sobota 4. júna bude v parku pri KD v Špačinciach patriť 6. ročníku populárnej súťaže vo varení gulášu – Špačinský kotlík.

Gulášový festival plný skvelého jedla a dobrej muziky prinesie aj bohatý kultúrny program. Dobrou správou je, že vstup na celé podujatie je voľný.

Pekná myšlienka

„V súťaži o najlepší guláš sa predstaví 38 družstiev. Hodnotenie gulášov je na samotných návštevníkoch festivalu, ktorí koštujú a hodnotia guláše. Hodnotenie prebieha od 17.00 a končí o 20.00 hod. Na poslednom ročníku sa uvarilo viac ako 1 300 litrov gulášu, tento rok očakávame, že pokoríme hranicu viac ako 1 500 litrov," informujú oranizátori.

Výťažok z koštovania gulášov poputuje pre deti ZŠ a MŠ Špačince. Návštevníci sa môžu zapojiť do ochutnávania a hodnotenia gulášov. Za svoju účasť majú možnosť vyhrať hodnotné ceny.

Ako prezradili organizátori, myšlienkou tohto obľúbeného gulášového festivalu je spojiť ľudí pre dobrú vec a odniesť si nádherné zážitky.

Prečítajte si tiež

Bohatý program a hudba

„Počas celej akcie je od 15.00 hod. pre návštevníkov pripravený hudobný program, nezabudli sme ani na deti, ktoré budú mať o zábavu postarané a otvoríme pre nich detský svet, na pódiu vystúpia hudobné a tanečné skupiny, pre deti sú pripravené kreatívne workshopy Ceruzko&Farbička, maľovanie na tvár, zapletanie vlasov Anabel, skákacie hrady, prezentácia a predaj kreatívnych a remeselných výrobkov, losovanie výhier pre návštevníkov a pod. V parku pod stromami vznikne PIKNIK zóna, stačí si len zobrať deku a užívať si atmosféru," láka organizačný tím.

Hudobný program vyvrcholí o 20.00, kedy sa na pódiu predstavia Kollárovci. Ani po ich vystúpení však nuda nehrozí. Až do skorých ranných hodín čaká na návštevníkov tanečná zábava v podaní hudobnej skupiny EXIL.

„Pre návštevníkov sú okrem výborných gulášov, hudobného a sprievodného programu pripravené občerstvovacie centrá a stánkový predaj s remeselným ale aj klasickým tovarom," informovali organizátori s tým, že podujatie sa koná za každého počasia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

4.6.2022 musíš byť v Špačinciach!! Totálna MEGA akcia s voľným vstupom, na ktorej nesmieš chýbať 😉 Najznámejšia gulášová...

Posted by Špačinský kotlík on Monday, May 23, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM