Dominika Handzušová Futbal

Spartak deklasoval Bystricu: V Trnave padlo sedem gólov

V zápase bohatom na góly si trnavský Spartak poľahky poradil s trápiacou sa Bystricou. Dovolil jej síce streliť dva góly, no duel mal vo svojich rukách.

Ilustračný obrázok k článku Spartak deklasoval Bystricu: V Trnave padlo sedem gólov
Zdroj: Webnoviny.sk

Bystrica hrala len to, čo jej domáci dovolili. Miestami však dovoľovali až príliš a za stavu 4:2 to nevyzeralo práve najlepšie. Trnave prospeli striedania, nedovolila hanebnú blamáž.

Bleskový úvod

Spartak od úvodu búšil na Borošovu bránu. Tlak bol odmenený rýchlym gólom, keď Sabo pohotovou strelou k žrdi otvoril skóre už v 5. minúte. Hre však gól skôr uškodil. Postupom času sa Spartak čím viac začal akoby uspokojovať a ťahal loptu aj k svojej bráne. Napokon sa mu tento ležérny prístup vypomstil, keď po peknej prihrávke Střihavku učebnicovou strelou na vinkel vyrovnal Mazan. To bol nový impulz pre Trnavu, ktorá sa znova presťahovala pred Boroša. V závere polčasu ho z voleja prekonal Schranz a domáci boli znova vo vedení.

Prvý gól Jendriška

Ani v druhom polčase sa dlho na gól nečakalo. Po mierne rozpačitom úvode sa Spartak dotlačil pred Boroša a po faule a priamom kope Vlaska so zakončením Bortela to bolo 3:1. O pár minút to pred bránou Bystričanov horelo. Po niekoľkonásobných dorážkach, keď Boroš len vyrazil loptu pred seba a nebol tam nik kto by ju upratal do bezpečia, sa trnavskému publiku konečne gólovo predstavil Jendrišek.

Za stavu 4:1 opäť prišlo uspokojenie a hra sa prelievala zo strany na stranu. V 66. minúte nastrelil Jendrišek brvno. Osmeľovať sa začala aj Dukla a v 68. po chybe vzadu uspel opäť Mazan. Gól hostí výrazne povzbudil a Rusov mal čo robiť. Tréner Jarábek zareagoval striedaniami, ktoré hru v obrane trochu upokojili a naopak naštartovali útok. V 89. minúte zakončil gólostroj po vysunutí Vlaskom Mikovičov prienik.

Zaujímavosťou je, že dosiaľ sa v domácej lige za Spartak dokázali presadiť len dvaja strelci – Mikovič a Vlasko. Až v 10. kole sa s gólmi roztrhlo vrece a pribudli ďalší štyria.

Spartak Trnava – Dukla Banská Bystrica 5:2 (2:1)

Góly: 4. Sabo, 44. Schranz, 50. Bortel, 53. Jendrišek, 89. Mikovič – 33., 68. Mazan.
Rozhodoval: Glova, ŽK: Cleber Silva Nascimento – Peňaška, Vajda, 2026 divákov

Trnava: Rusov – Janečka, Bortel, Tóth, Čonka – Sabo, Kuzma – Špalek (60. Cleber Silva Nascimento), Vlasko, Schranz (81. Farrugia) – Jendrišek (76. Mikovič)

Banská Bystrica: Boroš – Vajda, de Vito, Peňaška, Savič – Lipták – Ľupták, Dolný (57. Šovčík), Šumský (46. Wojnar), Mazan – Střihavka (84. Balko)

Festival zahodených šancí

Juraj Jarábek, tréner Spartaka: „Musíme byť spokojní, aj keď sme hrali futbal s festivalom zahodených šancí a po tradičnej chybe sme inkasovali vyrovnávajúci gól. Našťastie, v rýchlom slede sme dali druhý, tretí a štvrtý gól, no ani za stavu 4:1 sme sa nevyvarovali zbytočnej chyby a súper nás potrestal druhým gólom. Celkove z našej strany padlo päť gólov a diváci z tohto pohľadu mohli byť spokojní.“

Norbert Hrnčár, tréner Dukly: „Víťazstvo domácich je zaslúžené. Po prvom góle sme sa mohli vrátiť do zápasu, ale inkasovali sme tesne pred polčasom a dvakrát na začiatku druhého polčasu, čo prakticky rozhodlo a bolo po zápase.“

FL: Spartak - Dukla
8
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM