Rastislav Búgel Futbal

Spartak doma víťazne: Porazil Dunajskú Stredu

V búrlivej atmosfére, o ktorú sa popri domácich fanúšikoch postaralo aj asi 900 priaznivcov DAC, začali hostia ofenzívne a v prvých šiestich minútach zahrávali tri rohové kopy. Potom sa hra vyrovnala, no cez kompaktnú obranu Dunajskej Stredy sa Trnavčania ťažko dostávali k zakončeniu.

Ilustračný obrázok k článku Spartak doma víťazne: Porazil Dunajskú Stredu
Zdroj: TASR

Až v 24. min ohrozil bránu hostí Halilovič, ale jeho strela mierila nad. O dve minúty na to po centri Benoga usmernil Depetris loptu do rúk pozorného Tujvela. V 28. min strelu Mikoviča z uhla vytlačil Tujvel na roh a po jeho zahraní Depetris hlavou otvoril skóre zápasu. O tri minúty mohol Depetris skórovať aj druhý raz, keď z polovice ihriska takmer preloboval hosťujúceho gólmana. V záverečnej desaťminútovke prvého polčasu ešte Halilovič neprestrelil obranný val DAC-u a Mikovič namiesto zakončenia zbytočne hľadal v šestnáste Depetrisa.

V druhom polčase mali prvú šancu hostia, keď po priamom kope Pačindu v 50. min zakončoval Ľjubičič strelou tesne vedľa ľavej žrde trnavskej brány. O dve minúty sa trnavskí fanúšikovia tešili z druhého gólu, keď po akcii Mikoviča s Halilovičom Depetris umiestnenou strelou k ľavej žrdi z hranice šestnástky nedal Tujvelovi šancu. Hostia sa ani po druhom góle nevzdávali a po dvojitom striedaní zahrávali dva rohové kopy, ale trnavskú bránu neohrozili. V 72. min kryl Kamenár strieľaný center Pačindu a o 10 minút Asanovič prudkou strelou po zemi minul pravú žrď trnavskej brány. Domáci mali v závere ešte niekoľko nebezpečných protiútokov, ktoré však nedotiahli do gólového zakončenia.

FC Spartak Trnava – DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 (1:0)

Ivan Hucko, tréner Trnavy: „Začiatok zápasu bol z našej strany rozpačitý, 15 minút sme sa nedokázali dostať za polovicu ihriska. Potom sme však dali gól, čo chlapcov ukľudnilo. Chýba nám päť hráčov a aj preto bol zápas pre nás dnes ťažký. V druhom polčase sme pridali aj druhý gól a získali cenné tri body.“

Tomislav Marič, tréner DAC: „Sme sklamaní, pretože do zápasu sme vstúpili dobre, kontrolovali sme hru a mali sme i šance. Vedeli sme, že Trnava je nebezpečná na protiútoky. Aj po inkasovanom góle sme kontrolovali hru a chceli sme vyrovnať. Prehrali sme naivne, nehľadám ale ospravedlnenie, no musím podoknúť, že nám chýbal koncový hráč Szarka. Trnavčanom k víťazstvu gratulujem.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM