Rastislav Búgel Futbal

Spartak hral s Trenčínom vyrovnanú partiu: Bodový rozdiel nebolo cítiť

O čestný výkop stretnutia s novou loptou Beau Jeu, s ktorou sa bude hrať na budúcoročných ME, sa postarali bývalý kanonier Trenčína Martin Fabuš a ikona Spartaka Miroslav Karhan. Rozdiel 20 bodov medzi mužstvami nebol cítiť.

Ilustračný obrázok k článku Spartak hral s Trenčínom vyrovnanú partiu: Bodový rozdiel nebolo cítiť
Zdroj: TASR

Po chybe hosťujúcej obrany už v 2. minúte vnikol do šestnástky Schranz a jeho pokus musel Šemrinec vyraziť na roh. Favorizovaní Trenčania, ktorých podporoval takmer plný sektor ich fanúšikov, sa rozbiehali pomalšie. Kombinačne síce mali navrch, ale v koncovke sa najlepšia ofenzíva súťaže nemala ako a z čoho presadiť. Zato na opačnej strane mal druhú šancu v zápase aktívny Schranz, keď obral o loptu Rabiua, ale strelou zvnútra šestnástky opäť nevyzrel na Šemrinca. Následne sa trenčiansky brankár zaskvel aj pri krížnej delovke Majtána. Jeho náprotivok Kamenár musel prvýkrát zasahovať až v 32. minúte, keď zneškodnil nebezpečnú strelu Bera. V 42. minúte trafila lopta v šestnástke ruku obrancu AS Šuleka a hlavný rozhodca Kružliak ukázal na biely bod. Prísne nariadenú jedenástku premenil Harba – 1:0.

V 60. minúte mal vyrovnanie na kopačke Rabiu, ktorému trnavskí obrancovia nevenovali pozornosť, ale nigérijský špílmacher zoči-voči Kamenárovi neuspel. Toto varovanie však hráči Spartaka nezobrali dostatočne vážne a o minútu pykali. Wesley sa dostal k odrazenej lopte a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste – 1:1. Sympatický výkon Spartaka z prvého polčasu zatienili negatívne momenty, ktoré sa udiali po hodine hry. Okrem vyrovnávajúceho gólu totiž po druhej žltej karte musel opustiť ihrisko stopér Godál, ktorý tak výrazne oslabil svoje mužstvo. Trenčania vycítili šancu zasadiť súperovi rozhodujúci úder, lenže do žiadnej vyloženej príležitosti sa nedostali. Naopak, v 82. minúte mali poriadny kus šťastia, keď tutovku Haliloviča v poslednej chvíli zblokoval jeden z obrancov na roh. Vyše 12-tisícová návšteva tak videla spravodlivú deľbu bodov.

Spartak Trnava – AS Trenčín 1:1 (1:0)

Ivan Hucko, tréner Spartaka Trnava: „Prvý polčas bol lepší ako druhý. Sme radi, že sme so silným Trenčínom dokázali držať krok a nepustili ho do toľkých šancí, ako zvyčajne máva. Po vylúčení Godála bol zápas rozkúskovaný.“

Ivan Vrabec, tréner AS Trenčín: „Z našej strany to nebol výkon, aký sme si predstavovali. V prvom polčase sme boli málo kombinační a agresívni. Nedokázali sme sa presadiť ani v krídelných priestoroch. Obecenstvo si zaslúžilo lepší futbal a viac gólov. Chceli sme vyhrať, bohužiaľ, prístup hráčov nebol taký, ako v minulých zápasoch vonku. Sme spokojní s jeseňou, získali sme veľa bodov a odohrali sme zápasy, v ktorých sme dominovali.“

Spartak hral s Trenčínom vyrovnanú partiu: Bodový rozdiel nebolo cítiť
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM