Futbal

Spartak krok od postupu: Dvoma gólmi porazil Legiu Varšava, FOTO

Futbalisti FC Spartak Trnava uspeli v utorňajšom úvodnom stretnutí 2. predkola Ligy majstrov na štadióne Legie Varšava 2:0.Víťaz dvojzápasu narazí v 3. predkole LM na postupujúceho z dvojice Crvena Zvezda Belehrad - FK Suduva Marijampole (prvý zápas 3:0).

Ilustračný obrázok k článku Spartak krok od postupu: Dvoma gólmi porazil Legiu Varšava, FOTO
15
Galéria
Zdroj: TASR

Trnavčania vtrhli na favorizovaného protivníka nebojácne. Už v 3. minúte mal po Eghovom centri z ľavej strany obrovskú príležitosť Jirka, ale spálil ju. O štyri minúty neskôr vybojoval loptu Kadlec, ktorý odcentroval na Egha, jeho hlavičku zneškodnil fantastickým zákrokom domáci brankár Malarz. Legia sa v úvode prezentovala jedine rohovým kopom a hlavičkou Carlitosa nad brvno. Spartak nerozladili nevyužité šance a odmeny sa dočkal po štvrťhodine hry. Varšavská defenzíva ustupovala pred Jirkom, ktorý prihral Grendelovi, aj on mal luxusný priestor a z hranice šestnástky obstrelil Malarza. Po takmer polhodine Čonka podcenil vysokú loptu na Vešoviča, črtajúcu sa možnosť Legie zrušil dôležitým zákrokom Godál. Najväčšie nebezpečenstvo hrozilo Trnave po štandardných situáciách. Egho si po obrannom zásahu takmer dal vlastný gól, následne po rohu hosťujúci brankár Chudý zlikvidoval hlavičku Astiza z bezprostrednej blízkosti. V nadstavenom čase prvého dejstva Jirka strelou takmer zaskočil Malarza.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Úlohou Spartaka po zmene strán bolo predovšetkým hájiť veľmi priaznivý stav na ihrisku súpera. Brankár Chudý nemal počas celého zápasu príliš veľa práce, zakročiť však musel po priamom kope Carlitosa. Ten sa spomedzi domácich snažil o vyrovnanie najaktívnejšie. Hosťom sa naskytla šanca na bleskový protiútok, no rozhodujúca Eghova prihrávka neprešla na Grendela. V 62. minúte sa Carlitos dostal do zakončenia v pokutovom území, ale prestrelil. Na opačnom konci sa obranca Tóth vybral na útočný výlet a jeho ďalekonosný pokus len tesne minul priestor troch žrdí. V 72. minúte opäť zahrozil Carlitos, po jeho prihrávke Tóth zabránil Kantemu v zakončení. Egho mohol v záverečnej desaťminútovke riadneho hracieho času pridať druhý zásah Spartaka, v šestnástke sa preštrikoval cez obrancov a položil si aj brankára, namiesto prihrávky voľnému spoluhráčovi však zvolil strelu a netrafil bránku. Egha vystriedal v nadstavenom čase Vlasko a on sa o zdvojnásobenie náskoku postaral, keď si spracoval dlhú loptu a oblúčikom prekabátil Malarza.

Legia Varšava – FC Spartak Trnava 0:2 (0:1)

Góly: 16. Grendel, 90.+3 Vlasko. ŽK: Kante, Phillips, Vešovič – Egho, Greššák, Godál, Chudý, Miesenböck. Rozhodovali: Farkas – Kóbor, Szert (všetci Maď.)

Legia: Malarz – Astiz, Phillips (69. Hämäläinen), Hloušek – Szymanski (63. Radovič), Maczynski (17. Wieteska) – Vešovič, Cafu, Antolič – Carlitos, Kante

Spartak: Chudý – Tóth, Godál, Greššák – Kadlec, Sloboda (86. Hladík), Grendel (64. Miesenböck), Rada, Čonka – Jirka, Egho (90.+1 Vlasko)

Dean Klafurič, tréner Legie: „Viacerých hráčov chytil vírus, niektorí v noci vracali a mali horúčku. Preto nám na trávniku chýbali energia a agresivita, v osobných súbojoch sme boli neskoro. Nechcem však hľadať výhovorky, nemám to v povahe.“

Radoslav Látal, tréner Spartaka: „Samozrejme, máme radosť. Uvedomujeme si však, že sme iba v polovici, ešte nie je nič rozhodnuté. Výsledok nás teší, začiatok zápasu sme zvládli veľmi dobre. Mali sme dve šance, potom sme strelili gól.“

Spartak krok od postupu: Dvoma gólmi porazil Legiu Varšava
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM