Dominika Handzušová Futbal

Spartak neprešiel cez štvrťfinále: Mrzia nepremenené šance

Trnavskému Spartaku v prvom domácom zápase pohára nič nevychádzalo. Futbalisti Senice mu vystavili vo štvrťfinále Slovnaft Cupu stopku.

Ilustračný obrázok k článku Spartak neprešiel cez štvrťfinále: Mrzia nepremenené šance
Zdroj: TASR

Už v 1. minúte mohla otvoriť Trnava skóre stretnutia, ale po centri Janečku hlavičkoval Nikolić vedľa. Seničania odpovedali dvoma pokusmi, Hlohovský ani Majtán trnavského gólmana neohrozili.

Góly až v závere

V 19. minúte sa ocitol v šestnástke osamotený Kalabiška a z otočky vystrelil vedľa bránky. V 26. minúte unikol Cleber po pravom krídle, ale finálna prihrávka sa mu nevydarila. Na opačnej strane nevyužil príležitosť Kosorin a vzápätí zakončenie Casada zrazila senická obrana na roh. Senický brankár Šulla potom kryl strelu Saba a v závere prišli aj góly.

V 40. minúte po rohovom kope neobsadený Majtán hlavou prekonal Kelavu a minútu pred koncom polčasu po faule Kalabišku na Vlaska v pokutovom území z nariadenej penalty vyrovnal Sabo na 1:1.

Zúfalá snaha, šance na vyrovnanie nepremenili

V druhom polčase mali dobrú príležitosť domáci, keď po akcii Saba s Cleberom zakončoval pohotovou efektnou strelou Mikovič, lopta však letela vedľa bránky. V priebehu druhej časti mali viac z hry hostia, ktorí držali domácich na ich polovici, ale v šestnástke sa nedokázali presadiť. Domácim sa podarilo dostať loptu do siete zásluhou Saba, gól však pre ofsajd neplatil.

V 75. minúte po zaváhaní trnavskej obrany Kosorin vnikol s loptou do šestnástky a s prehľadom upravil stav na 1:2. Zúfalá snaha domácich o vyrovnanie alebo vybojovanie si penaltového rozstrelu vyšla nazmar. V 82. minúte gólovú hlavičku Janečku kryl Šulla a o chvíľu po centri Čonku prehlavičkoval bránku Vojtuš. Seničania si udržali vedenie v zápase a zaslúžene postúpili od semifinále Slovnaf Cup-u.

Spartak Trnava – FK Senica 1:2 (1:1)

Góly: 45. Sabo (z 11 m) – 40. Majtán, 75. Kosorin.
Rozhodoval: Jaška, ŽK: Mikovič, Sládek – Pillár, Kalabiška, Pittner, Šulla, 1971 divákov

Spartak: Kelava – Janečka, Nikolič, Bortel, Čonka – Casado (46. Greššák), Hlinka (72. Vojtuš) – Cleber, Sabo, Mikovič – Vlasko (69. Sládek)

Senica: Šulla – Kóňa, Pavlík (24. Pittner), Pillár, Kalabiška – Hušek, Opiela – Kosorin (90.+ Mráz), Hlohovský, Dolný – Majtán

Rozhodli nepremenené šance

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: „Gratulujem Senici k postupu. Nám dnes nič nevychádzalo. Hráčov sme upozorňovali na nebezpečné senické štandardky a napriek tomu sme prvý gól dostali po rohovom kope. Na hráčoch bolo vidno, že ich stáli veľa síl zápasy so Žilinou a predtým v Bratislave. Nepremenili sme ani šance a to rozhodlo.“

Jozef Kostelník, tréner Senice: „Sme radi, že sme postúpili cez kvalitného súpera, ktorým Trnava je. Dobre sme kombinovali, strelili sme dva góly a sme radi, že sme sa dostali do semifinále pohára.“

Čítajte tiež: Spartak porazil lídra: Rozhodol vlastný gól Šošonov

Senica vystavila Spartaku stopku vo štvrťfinále
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM