Futbal

Spartak podľahol Senici: O triumfe rozhodol vlastný gól Čonku, FOTO

Spartak Trnava podľahol na pôde FC Senica 0:1. O triumfe domácich rozhodol vlastný gól Matúša Čonku.

Ilustračný obrázok k článku Spartak podľahol Senici: O triumfe rozhodol vlastný gól Čonku, FOTO
10
Galéria
Zdroj: TASR

Úradujúci majstri FC Spartak Trnava prehrali v úvodnom zápase dvadsiateho šiesteho ročníka slovenskej futbalovej Fortuna ligy na pôde FC Senica 0:1. O triumfe domácich rozhodol v 40. minúte vlastný gól Matúša Čonku.

V úvodnom stretnutí nového ročníka Fortuna ligy privítali Záhoráci majstrovský tím Spartaka Trnava. Novozložené domáce mužstvo, v zostave ktorého sú piati noví hráči, nastúpilo proti pozmenenej trnavskej zostave oproti pohárovému zápasu. Trnavčania mali od začiatku hru pod kontrolou a v úvodnej štvrťhodine sa dostali aj do dvoch dobrých gólových príležitostí. V 12. minúte dostal loptu za obranu Dangubič, z ľavej strany išiel sám na brankára, ale jeho zakončenie bolo slabé. V 15. minúte po centri z pravej strany hlavičkoval osamotený Čanturišvili do brvna, odrazená lopta sa dostala k Pekárovi a ten tvrdou delovkou vystrelil pod brvno, ale výborným zákrokom sa prezentoval brankár Taborda. Postupom času sa hra vyrovnala a hralo sa prevažne v strede poľa.

Seničania sa v útočnej fáze do zakončenia nedostávali, ale v 40. minúte sa na nich usmialo šťastie. Pekne zakombinovali pred trnavskou šestnástkou a v šestnástke dezorientovaný Čonka poslal loptu za Rusovov chrbát. A tak išli Záhoráci do kabín s jednogólovým vedením.

Druhý polčas sa niesol v znamení trnavskej snahy o otočenie výsledku. Miestami mali drvivý tlak a centre v okolí šestnástky lietali z jednej strany na druhú, ale novic v senickej bráne Taborda si udržal čisté konto. V 58. minúte mohol vyrovnať Čanturišvili, ale prekopol, o sedem minút bol v dobrej príležitosti striedajúci vysoký útočník Jarovič, ale z päťky mieril iba do brankára. Ďalšiu šancu si Trnavčania vypracovali v samotnom závere stretnutia, keď v nadstavenom čase vznikla trma-vrma pred brankárom Tabordom, ale jeden zo senických obrancov nakoniec loptu odpratal do bezpečia.

Na Záhorí sa tak zrodilo obrovské prekvapenie, keď podceňovaný domáci tím v stretnutí bojoval, túžil po úspešnom výsledku a nakoniec ho aj dosiahol.

Trnavčania síce mali hru prevažne v moci, mali aj šance, ale ich celkový výkon možno hodnotiť za nemajstrovský.

Zdroj: TASR

FK Senica – FC Spartak Trnava 1:0 (1:0)

Gól: 40. Čonka /vl./. Rozhodovali: Marhefka – Tomčík, Žákech, ŽK: 1152 divákov.

Zostavy a striedania: FK Senica: Taborda – Herrera, Otrísal, R. Dias, Kotula – Solano (65. Kováč), Tesija, Zezinho, Krč – Celis (59. Segbe), Castaňeda (82. Cuadros)

Spartak Trnava: Rusov – A. Kadlec, Hladík, M. Tóth, Čonka – Oravec – Pekár, Vlasko (78. Brigant), Sloboda (57. Jirka), Čanturišvili – Dangubič (50. Jarovič)

Hlasy trénerov:

Ton Caanen, tréner Senice: „Myslím, že nepotrebujete byť Einstein, aby ste vedeli, že toto je pre náš klub veľký výsledok a posilnenie. Vedeli sme, akému dobrému tímu čelíme aj napriek zmenám, ktoré v zostave urobil. Taktiku sme dnešnému zápasu prispôsobili tak, aby hráči vydržali so silami. Od 60. minúty sme boli unavení, mohli ste to vidieť na hráčoch. Mali sme ale motiváciu dosiahnuť dobrý výsledok. Za držanie lopty a šance by bola spravodlivá remíza, ale sme radi že sme získali tri body.“

Radoslav Látal, tréner Trnavy: „Pre nás je to sklamanie. Po zápase v Mostare sme šetrili niektorých hráčov. Neospravedlňuje nás to, že máme široký káder. Dopadlo to tak, ako dopadlo. Hráčov som pred zápasom nabádal, aby z ich strany nenastalo isté uspokojenie či podcenenie. Stalo sa, nedali sme šance a dostali sme lacný gól. Hostia to potom zavreli a pred bránu Senice sa dostávalo ťažko.“

FOTO: Úradujúci majstri FC Spartak Trnava prehrali na pôde FC Senica
10
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM