Rastislav Búgel Futbal

Spartak porazil Myjavu: Rozhodol prvý polčas

Trnava mala raketový štart do stretnutia, keď už v 1. minúte Mikovič ideálne vysunul Majtána a jeho nezištnú prihrávku poslal Schranz nekompromisne pod brvno myjavskej brány. Hostia sa snažili odpovedať hlavne zásluhou trojice Sládek, Piroska a Pekár.

Ilustračný obrázok k článku Spartak porazil Myjavu: Rozhodol prvý polčas
Zdroj: TASR

Zahrávali niekoľko rohových kopov, no bez výrazného zakončenia. V 22. minúte domáca obrana na poslednú chvíľu zabránila skórovať Pekárovi a z protiútoku zakončil Mikovič strelou vedľa. O päť minút prestrelil v dobrej šanci Bilovský a na opačnej strane sa ocitol sám na šestnástke Mikovič, no jeho strela sa medzi žrde nezmestila. Po polhodine hry mieril nad bránu z uhla Sládek a o chvíľu po domácom rohovom kope usmernil Schranz loptu hlavou nad myjavskú bránu. V 40. minúte potiahol útočnú akciu Godál, na súperovej polovici vysunul Schranza a jeho prízemnú prihrávku si nešťastne usmernil do vlastnej brány Marček.

Myjavčania do druhého polčasu vystriedali dvoch hráčov a po zlej „malej domov“ od Godála mohli aj znížiť, no loptu Bilovského na čiare odvrátil Nikolič. V ďalšom priebehu mali niekoľko dobrých príležitosti pre zmenu Trnavčania. Najskôr Halilovič a o chvíľu i Majtán spoza šestnástky prestrelili. V 59. minúte vyskúšal pozornosť Hrušku Mikovič a o minútu nato po úniku toho istého hráča spálil tutovku Halilovič. V 63. minúte napriahol Casado a jeho lopta sa odrazila len od pravej žrde myjavskej brány. Domáci za tieto zahodené príležitosti pykali v 68. minúte, keď zákrok Nikoliča v domácej šestnástke posúdil rozhodca ako nedovolený a z nariadenej penalty znížil Sládek na 1:2. Po tomto góle hostia ožili a v posledných dvadsiatich minútach mohli minimálne vyrovnať. Trnavčania sa strachovali o víťazstvo najmä pri strele Bílovského či príležitostiach Sládeka, keď v prvom prípade vytlačil loptu pri pravej žrdi Kamenár na roh a rovnako tak o chvíľu trnavský brankár zneškodnil aj druhú príležitosti myjavského útočníka.

Spartak Trnava – Spartak Myjava 2:1 (2:0)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM