Rastislav Búgel Futbal

Spartak predĺžil zmluvu s obrancom Čonkom: Hráčom Trnavy až do júna 2018

Fortunaligový klub FC Spartak Trnava predĺžil kontrakt s Matúšom Čonkom o ďalšie dva roky. Nová zmluva s 25-ročným ľavým obrancom potrvá až do 30. júna 2018, informoval v stredu klub v tlačovej správe.

Ilustračný obrázok k článku Spartak predĺžil zmluvu s obrancom Čonkom: Hráčom Trnavy až do júna 2018
Foto: Rastislav Búgel

„Vnímam tento krok veľmi pozitívne, pretože si myslím, že je to jeden z najdôležitejších hráčov Spartaka Trnava aj smerom k reprezentácii. Matúš je futbalista, ktorý do širšej nominácie národného výberu nepochybne patrí. Teší ma, že sme dohodu dotiahli do úspešného konca. Pre mňa je to veľmi príjemný a pekný deň,“ povedal generálny manažér Spartaka Viktor Blažek.

Vládne spokojnosť

Spokojnosť netají ani Čonka. „Obe strany sa dohodli bez väčších problémov, chvíľu sme sa naťahovali, to je ale normálna vec. Napokon to dopadlo dobre. Už po mojom príchode do klubu som spomenul, že by som veľmi rád so Spartakom získal titul. Na novom štadióne by to bolo super. Dúfam, že sa nám to podarí v čo najkratšom čase,“ citovala zadáka po podpise novej zmluvy oficiálna tlačová správa klubu.

Tradičné derby

V nedeľu sa Spartak stretne v tradičnom derby so Slovanom Bratislava. „Zažil som si to už v Prahe, fanúšikovia od nás chceli, aby sme hlavne vyhrali nad Spartou. Iné ich nezaujímalo. Tu je to podobné. Vyhrať derby je asi to najviac, čo sa dá. Majú úžasnú sériu, momentálne sa im darí, čaká nás ťažký zápas. Pripravíme sa ale určite dobre. Pozitívne je, že zdravotne máme káder v poriadku. Verím, že príde čo najviac ľudí, bude výborná atmosféra a prvé derby na novom štadióne vyhráme,“ uviedol Čonka k blížiacemu sa futbalovému sviatku.

Záujem o vstupenky

Trnava už víkendovým duelom žije. „O lístky je veľký záujem, v stredu bolo predaných už 7500 vstupeniek. Predpokladám, že návšteva bude vysoká. Trnava ukázala, že má fantastických fanúšikov, vidno je to na klubovej úrovni a ukázalo sa to aj pri reprezentačnom zápase, kde mi naskakovali zimomriavky. Proti Slovanu očakávam ešte lepšiu kulisu, nakoľko pôjde o Spartak a postaví sa mu Slovan. Neviem, či som sa v minulosti tak tešil na zápas, ako teraz,“ dodal Blažek.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM