Futbal

Spartak stratil ďalšie body: V zápase s ViOn-om sa zrodila remíza

Ofenzívnejšie naladení vstúpili do zápasu domáci. V 10. min Švec posunul loptu Dugovi, ktorého strela skončila na ľavej žrdi Bolekovej brány.

Ilustračný obrázok k článku Spartak stratil ďalšie body: V zápase s ViOn-om sa zrodila remíza
Zdroj: TASR

V 21. min sa vo výbornej šanci ocitol Válovčan, ale sám zoči-voči Bolekovi mieril len do trnavského brankára. Na opačnej strane v 24. min skúšal šťastie Janečka, jeho pokus z 18 metrov Chovan vyrazil na roh. Po polhodine hry Válovčanov volej z hranice šestnástky len tesne minul trnavskú bránu. Už o minútu neskôr Brašeň prihral Ďubekovi, ale jeho prudkej strele chýbali centimetre.

Druhé dejstvo veľa futbalovej krásy neprinieslo. Častejšie mali loptu na svojich kopačkách Trnavčania, ale k ohrozeniu domácej brány sa prakticky nedostali. Po hodine hry vyslal prudkú strelu z asi 30 metrov Válovčan, ale pozorný Bolek sa nedal prekvapiť. Do vedenia išli hostia v 78. min, keď po rýchlom protiútoku Abenu sa k lopte dostal striedajúci Yilmaz a prudkou strelou k pravej žrdi prekonal Chovana. Vyrovnanie priniesla 87. minúta. Válovčanovu hlavičku na bránkovej čiare rukami odvrátil Košút, za čo videl červenú kartu a nasledoval pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Ďubek a s istotou prekonal Boleka. V hektickom závere už gól nepadol a zápas sa tak skončil remízou.

FC ViOn Zlaté Moravce – FC Spartak Trnava 1:1 (0:0)

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Góly: 87. Ďubek (z 11 m) – 78. Yilmaz. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Duga, Čögley, Kwin, Ľupták – Sloboda, Janečka, Lovat. ČK: 86. Košút (Trnava) za úmyselnú ruku, 1727 divákov.

FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Čögley, Asanovič, Kwin, Brašeň – Válovčan, Ľupták, Duga (81. Orávik), Švec (64. Kelez) – Ďubek – Dočekal (73. Tkáč)

FC Spartak Trnava: Bolek – Turňa, Abena, Košút, Lovat – Sloboda, Janečka – Tavares (73. Yilmaz), Rada, Čonka – Markoski (90.+ Hing-Glover)

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: „Zápas sme si skomplikovali sami. V prvom polčase sme mali dve dobré šance na gól. Bola tam snaha, ale gól sme napokon inkasovali po našej štandardke. V závere sa nám podarilo aspoň vyrovnať. Keď nevyužijeme také šance, aké sme mali v prvom polčase, nemôžeme vyhrať.“

Michal Ščasný, tréner Trnavy: „Do zápasu sme nevstúpili dobre. Domáci mali dobré príležitosti na skórovanie. Druhý polčas sme začali lepšie, dali sme pekný gól, ale opäť sme to nedotiahli do víťazného konca.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM