Futbal Futbal

Spartak Trnava sa dlho strachoval o výsledok: Prešov zlomil až v poslednej minúte

Bílí andelé si napravili chuť po prehre so Žilinou. Nováčika z Prešova porazili 2:0, ale o výsledok sa strachovali. Napokon Tatran zlomili v závere.

Ilustračný obrázok k článku Spartak Trnava sa dlho strachoval o výsledok: Prešov zlomil až v poslednej minúte
Zdroj: TASR

Ani Trnava nedovolila nováčikovi z Prešova skórovať, Spartak totiž v 5. kole Fortuna ligy vyhral doma 2:0. Druhý gól pritom zaknihoval až v poslednej minúte, čo podľa trénera hostí Vargu nie je z pohľadu psychiky jeho mužstva najlepšie.

Trnavčania mali prvú šancu už v 2. minúte, keď sa po chybe Barteka dostal do 16-ky També, no jeho prihrávka na Schranza neprešla, pretože Luberda stačil loptu odkopnúť na roh. Po jeho zahraní zakončoval També strelou nad bránu. V 10. minúte po úniku a prihrávke Greššáka sa lopta zakončujúceho Schranza odrazila od pravej žrde. Vzápätí strelu Halihoviča zrazil na roh Talian a po ňom També mieril vedľa.

Festival šancí

Diváci sa dočkali gólu v 26. minúte, keď po ľavej strane unikol Schranz a z jeho nezištnej prihrávky usmernil loptu do siete Halihovič. Pozornosť prešovského brankára vyskúšal v 34. minúte També po akcii Mikoviča, no jeho lopta išla priamo do rúk Taliana. V poslednej minúte prvého polčasu zakončoval ešte També, no pozorný prešovský brankár loptu vyrazil na roh. V druhom polčase gól Tambého v 52. minúte pre ofsajd neplatil a do 62. minúty videli trnavskí diváci festival zahodených šancí Spataka.

Najskôr Schranz sám pred prešovským brankárom vystreli vedľa, o minútu Mikovič zoči-voči neprekonal Taliana a rovnako tak sám pred brankárom nepochodil Halihovič. Prešovčania sa po týchto zahodených šanciach osmelili a najskôr v 65. minúte striedajúci Olansunjanmi prízemnou strelou natiahol Jakubecha a o šesť minút neskôr trnavský brankár kryl aj nebezpečnú strelu Kubusa. V 84. minúte na dvakrát nedal També, a keď sa už zdalo, že na tesnom výsledku sa nič nezmení, v druhej nastavenej minúte po prihrávke Mikoviča També uzavrel stav na konečných 2:0.

Hlasy trénerov

Miroslav Karhan, tréner Trnavy: „S výsledkom sme spokojní, no mrzí ma veľa nevyužitých šancí. Až do konca sme tŕpli, či Prešov nevyrovná. Chýbal nám skorší druhý gól, ktorý padol až v nadstavenom ča­se.“

Stanislav Varga: „Gratulujem Trnave k víťazstvu, dnes bola lepším mužstvom. Škoda druhého gólu v poslednej minúte, najmä z pohľadu psychiky môjho mužstva.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM