Dominika Handzušová Futbal

Spartak v premiére potešil fanúšikov: Vypredané tribúny si užili vysokú výhru

Futbalové mesto sa už nevedelo dočkať štartu jarnej časti. Na domácu premiéru bolo vypredané. Fanúšikovia hnali Andelov k skvelému obratu.

Ilustračný obrázok k článku Spartak v premiére potešil fanúšikov: Vypredané tribúny si užili vysokú výhru
Zdroj: TASR

Z gólu sa ako prví tešili hostia, no skôr im uškodil. Trnavský Spartak sa nakopol a postupne piatimi trefami rozjasal svojich divákov.

Museli otáčať

Stretnutie začali lepšie hostia z Myjavy, ktorí sa už v 6. minúte ujali vedenia. V šestnástke sa dostal k odrazenej lopte Pekár a prízemnou umiestnenou strelou k ľavej žrdi nedal nováčikovi v trnavskej bráne šancu. Po štvrťhodine hry upozornil na seba Čonka, keď sa po samostatnej akcii dostal do šestnástky a prudkou strelou nastrelil brvno. Po následnom rohu si brankár Solnička poradil aj so strelou Sládeka.

Domáci sa dočkali vyrovnania v 27. minúte po prieniku Clebera, keď sa k odrazenej lopte dostal Vlasko a strelou po zemi vyrovnal. O dve minúty už diváci kričali gól, ale strela Clebera z dvadsiatich metrov opečiatkovala iba brvno hosťujúcej brány. Brazílčan si všetko vynahradil v 33. minúte, keď po akcii Mikoviča strelou od ľavej žrde dostal Trnavu do vedenia. Hostia sa ešte do prestávky snažili o vyrovnanie, no žiadnu príležitosť si nevytvorili.

Dominancia v druhom polčase

Na začiatku druhého polčasu mohol zvýšiť Vlasko, no z dobrej pozície prestrelil. V 52. minúte už viedla Trnava 3:1 zásluhou Mikoviča, ktorý dokončil akciu domácich po osi Sabo – Vlasko – Cleber. Hostia mohli znížiť o tri minúty, ale loptu z priameho kopu Daniela vyboxoval pozorný Kelava. V 65. minúte po chybe trnavskej obrany zabránil hosťom pridať druhý gól Čonka. Ten istý hráč o minútu potiahol loptu po ľavej strane a jeho center poslal Sabo hlavou do siete – 4:1.

Myjava sa naďalej snažila skorigovať stav, no do gólového zakončenia ich trnavská obrana nepustila. Záverečná desaťminútovka sa niesla v znamení domáceho tlaku, dlho sa nedarilo pridať piaty gól, keď Janečka prestrelil, strelu Mikoviča kryl Solnička a nepresadil sa ani Vojtuš. V nadstavenom čase unikol po ľavej strane Janečka a po jeho centri stanovil na 5:1 kapitán Sabo.

FC Spartak Trnava – Spartak Myjava 5:1 (2:1)

Góly: 66. a 90.+1 Sabo, 27. Vlasko, 33. Cleber, 52. Mikovič – 6. Pekár.
Rozhodoval: Valášek, ŽK: Nikolič, Cleber, Čonka – Kastelovič, Duga,
3250 divákov – vypredané

Trnava: Kelava – Tóth, Nikolič, Bortel, Čonka – Sabo, Greššák – Cleber (79. Janečka), Vlasko (70. Hlinka), Mikovič – Sládek (62. Vojtuš)

Myjava: Solnička – Kastelovič, Jánošík, Černáček, Ciprys (80. Švec) – Marček – Daniel, Duga, Pekár, Kolár (64. Janco) – Kuzma (64. Peňaška)

Upravená bilancia

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: „Za celú kabínu musím skonštatovať, že sme šťastní. Myjavský Spartak mal s nami lepšiu bilanciu a tú sme dnes chceli v prospech nášho Spartaka poopraviť. Napriek tomu, že s Myjavčanmi sme veľkí kamaráti a po polčase sme viedli 2:1, chlapcov sme povzbudzovali, aby aj v druhej časti hrali naplno ďalej. Podarilo sa nám to a toho vizitkou boli ďalšie tri góly. Terén v dnešnom dueli nebol najlepší napriek tomu, že trávnik je vyhrievaný. Tešíme sa zo zisku troch bodov a súčasne aj na ďalší zápas.“

Peter Gergely, tréner Myjavy: „Na prvý zápas jari to bol dobrý futbal. Dali sme v úvode vedúci gól, ktorý nám asi viac ublížil, pretože domáci ešte do polčasu dvomi gólmi stav otočili. Po prestávke na ihrisku dominovali, čo potvrdili tromi gólmi a musím konštatovať, že boli lepší a zaslúžene dnes vyhrali.“

Spartak Trnava nadelil Myjave päťku
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM