Dominika Handzušová Futbal

Spartak vo veľkom derby ponížil Slovan: Po jasnej výhre poskočil na štvrtú priečku

Derby sa malo odohrať ešte v 3. kole, oba tímy však vtedy mali povinnosti v európskych ligách. Spartak mal jasný cieľ, predĺžiť krízu bratislavského Slovana.

Ilustračný obrázok k článku Spartak vo veľkom derby ponížil Slovan: Po jasnej výhre poskočil na štvrtú priečku
Zdroj: TASR

138. slovenské derby medzi trnavským Spartakom a belasými bolo rozhodnuté po 27. minúte. V nej totiž Slovan dostal nielen červenú kartu po faule v šestnástke, ale aj druhý gól.

Nervozita odišla so Soumahom

Prvá tretina zápasu sa niesla v pomerne nervóznom duchu. Úvodnú oťukávačku do útoku rozbehol Spartak a v 10. minúte Vlasko otvoril skóre, keď strelou na vzdialenejšiu žrď natiahol Perniša na zem. Následne domáci opečiatkovali obe žrde Pernišovej brány. Nervozitu v pravidelných dávkach rozdúchaval Soumah, ktorý bol napokon odmenený žltou kartou. Spartak bol stále aktívnejší a útočnejší, Slovan hrozil len z brejkov. Tie ale ešte v zárodku likvidoval Rusov. V 25. minúte bol vysunutý Mikovič, ale v šestnástke bol faulovaný Bagayokom. Ten sa tak predčasne pobral pod sprchy. Z nariadeného pokutového kopu Perniša oklamal Sabo. Tréner hostí reagoval takmer okamžite striedaním Soumaha, aby neprišiel aj o ďalšieho hráča. Hra sa následne výrazne upokojila a priestor dostal futbal. V závere polčasu veľkú šancu na zníženie poslal do žrde Jablonský.

Rozdiel triedy

V úvode druhého polčasu sa snažili hostia útočiť, od gólovej šance mali ale ďaleko. Postupne prebrali aktivitu domáci, loptu si prihrávali a miatli súpera. V 68. minúte po závare pred Pernišom pridal tretí gól Jendrišek. Hra už celkom patrila Spartaku, ktorý si miestami z protihráčov uťahoval parádičkami v tréningovom tempe. Tak padol i štvrtý gól, keď sa do naťukávaní trojice Andelov vmiesil z druhej vlny Casado a delovkou nedal Pernišovi šancu.

Spartak Trnava – Slovan Bratislava 4:0 (2:0)

Góly: 10. Vlasko, 27. Sabo (z pokut.), 68. Jendrišek, 87. Casado.
Rozhodoval: Samotný, ŽK: Sabo – Soumah, Milinkovič, Mészáros, ČK: 25. Bagayoko (Slovan), 2795 divákov.

Spartak: Rusov – Janečka, Bortel, Tóth, Čonka – Jendrišek, Sabo (76. Siva), Casado, Mikovič – Vyskočil (65. Špalek), Vlasko (80. Bališ)

Slovan: Perniš – Bagayoko, Hudák, Kolčák, Jablonský – Milinkovič (46. Mészáros), Grendel, Štefánik, Žofčák – Peltier (79. Kubík), Soumah (28. Vrablec)

FL: Spartak - Slovan
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM