Júlia Vargová Futbal Šport

Spartak vstúpil do nadstavby víťazne: V zápase s Trenčínom rozhodol jediný gól

Spartak na myjavskom štadióne vyhral nad Trenčínom. Tretiu májovú sobotu hrali trnavskí futbalisti v prvom kole skupiny o záchranu.

Ilustračný obrázok k článku Spartak vstúpil do nadstavby víťazne: V zápase s Trenčínom rozhodol jediný gól
Zdroj: TASR

Domáci sa mohli dostať do vedenia už v prvej minúte, keď Kvocerov center našiel Corryna, no ten mieril v dobrej pozícii nad. Trenčín pokračoval v úvodnom nápore, ale viac gólových šancí si nevypracoval. Tempo pomaly upadalo a hralo sa najmä medzi šestnástkami. Až 35. minúta priniesla vzruch na tribúny, Slávik prešiel s loptou po ľavej strane až do šestnástky, naservíroval ju Corrynovi, no jeho tvrdú strelu výborným zákrokom vyrazil brankár Trnavy Bolek. Skóre sa menilo necelých päť minút pred prestávkou na druhej strane. Abena vyhral hlavičkový súboj v šestnástke, lopta sa dostala ku Slobodovi, ktorý prízemnou strelou prekonal Chudého – 0:1.

Krátko po zmene strán sa oprel do lopty Čatakovič a jeho ďalekonosnú strelu musel vyraziť Bolek. V 57. minúte sa súboj zopakoval a opäť s úspešným koncom pred trnavského brankára. Domáci márne dobíjali bránku súpera a príliš im nepomohli ani striedania. Trnava si strážila tesný náskok a párkrát zahrozila z protiútokov. Gólové šance však na oboch stranách chýbali a keď v druhej nadstavenej minúte Bolek opäť vytesnil strelu aktívneho Čatakoviča z priameho kopu mimo tri žrde, hostia mohli oslavovať najtesnejšie víťazstvo.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

AS Trenčín – FC Spartak Trnava 0:1 (0:1)

Gól: 41. Sloboda

Rozhodovali: Ziemba – Hancko, Tomčík, ŽK: Slávik, Paur, Umeh – Pekár, Abena, 611 divákov

Trenčín: Chudý – Yem, Laczkó, Mašović, Slávik – Lamine – Paur (70. van Arnhem), Čataković – Kvocera (40.+ Roguljić), Umeh, Corryn (81. Šulek)

Spartak: Bolek – Turňa, Abena, Janečka, Čonka – Miesenböck, Pekár, Sloboda, Markoski (85. Dudl) – Ku. Yilmaz, Tavares (70. Lovás)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM