Dominika Handzušová Futbal

Spartak žije svoj sen: Urobíme všetko pre to, aby sa stal zázrak!

Trnavskí futbalisti odlietali do Švajčiarska s cieľom pokúsiť sa o zázrak. Šance na postup do skupinovej fázy cez FC Zürich nie sú veľké. Zápas si ale chcú užiť a zabojovať o svoj sen.

Ilustračný obrázok k článku Spartak žije svoj sen: Urobíme všetko pre to, aby sa stal zázrak!
Zdroj: TASR

Do St. Gallen sa chystá aj približne 800 fanúšikov. Tí by radi pomohli k naplneniu sna futbalistov Spartaka Trnava. Odveta sa hrá na horúcej švajčiarskej pôde, FC Zürich bude mať zápas vo svojich rukách.

Trnavská európska eufória trvá už od začiatku júla. Po postupe cez maltských FC Hibernians, gruzínsky klub FC Zestafoni či škótsky St. Johnstone narazili „červeno-čierni“ až v play off na oveľa náročnejšiu prekážku. FC Zürich si z prvého duelu zo Zlatých Moraviec odviezol cenný triumf v pomere 3:1 a je na najlepšej ceste postúpiť do hlavnej fázy EL.

Postup by bol zázrakom

„Zürich je favorit, ale urobíme všetko preto, aby sa stal zázrak. Oni budú hrať doma svoju útočnú hru, patria k tímom, ktoré štýl nemenia. My však stále žijeme svoj sen. Kvalita je síce na ich strane, u nás však môže rozhodovať väčšie srdiečko,“ uviedol pred odletom tréner Spartaka Juraj Jarábek.

Jeho mužstvo má za sebou skutočne náročný program. Napriek prehrám z uplynulých dvoch stretnutí doma s Zürichom a v nedeľu s Košicami je však stále v dobrej zdravotnej kondícii. Oproti prvému duelu mu tak bude chýbať síce len jeden hráč, no o to dôležitejší. „Jano Vlasko je ‚vykartovaný‘, dlhodobejšie problémy majú naďalej Sabo aj Grabež. Do hry aj tak pošleme to najlepšie, čo máme. Európsku ligu si celý čas užívame a inak tomu nebude ani tentoraz. Aj zázraky sa dejú, samozrejme, ak Boh dá,“ dodal Jarábek.

Čakať na šancu

Náhradným dejiskom odvetného duelu bude St. Gallen, keďže v Zürichu je na programe ďalší seriál atletickej Diamantovej ligy. Bez ohľadu na to majú Trnavčania v taktike jasno. Hoci musia streliť tri góly a žiaden neinkasovať, „hurá systému“ nepodľahnú. „Jednoznačne musíme vychádzať zo zabezpečenej obrany. Máme na to, čo sa ukázalo aj v dueloch na začiatku sezóny. V prvom zápase sme boli pripravení na hru súpera, no vyškolil nás aj tak. Musíme brániť a využiť svoju prvú šancu,“ predostrel plán kapitán Marek Janečka.

Z hľadiska postupovej matematiky čaká Spartak vo Švajčiarsku skutočne náročná úloha. Jednou z jej dvoch častí je neinkasovať, o čo sa okrem defenzívy bude starať najmä Dobrivoj Rusov. „Nebude to ľahké, ale dáme do toho všetko. Ak aj nepostúpime, chceme túto európsku púť ukončiť so cťou. Lopta je však guľatá a všetko je možné,“ uviedla brankárska jednota „bílych andelov“.

Vážia si podporu

K naplneniu vysnívaného postupu do skupinovej fázy budú Trnavčanom pomáhať aj ich fanúšikovia. Ani po prehre v Zlatých Moravciach ich nenechali v štichu. Sedemsto z nich už má lístok zakúpený, ďalšia stovka sa oň prihlási priamo na mieste v St. Gallen. „Sme veľmi milo prekvapení, aký veľký počet ich príde. Vážime si to. Dokázali, že nie sú fanúšikmi úspechu, ale predovšetkým svojho klubu,“ vyzdvihol podporu divákov Rusov.

Tlačovka Spartak Trnava
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM