Monika Földešiová Kultúra

Špeciálna prechádzka pre deti

Výzva Navštív a objav Trnavu počas víkendu 28. a 29. apríla je smerovaná všetkým, ktorí sa zaujímajú o históriu prvého kráľovského mesta na území Slovenska. Podujatie, svojou veľkosťou i komplexnosťou prvé, Trnavčanom i návštevníkom sľubuje nevšedné

Príťažlivosť podujatia, ktoré pripravila radnica v rámci projektu Komplexná podpora cestovného ruchu v regióne, zvyšuje skutočnosť, že na všetky akcie je bezplatný vstup.
Počas oboch dní si možno vychutnať pohľad na Trnavu z mestskej veže, v sobotu popoludní je pripravená prehliadka západného krídla radnice, kde je po reštaurovaní sprístupnený aj stredoveký žalár pre nespratníkov. V ponuke je prehliadka s odborným výkladom v Katedrále sv. Jána Krstiteľa i centrom mesta. Špeciálnu prehliadku s názvom Kráľovská Trnava pripravili organizátori pre deti, začne sa o 11. h na Trojičnom námestí. Ako sľubujú, po jej skončení budú najmenší prostredníctvom pútavých povestí a príbehov „poznať Trnavu na jednotku“.
V sobotňajšom programe sú aj koncerty Trnavčanov – Allana Mikušeka, Bystríka, Dana Heribana a Roba Opatovského, ktoré budú od 16. h v Amfiku. Členovia skupiny historického šermu Kompánia trnavských žoldnierov zoznámia záujemcov so stredovekými remeslami, spôsobmi stolovania a prežívania voľného času i so stredovekými zbraňami a zbrojou v bašte mestského opevnenia pri Bernolákovej bráne.
Ťažiskom nedeľného popoludňajšieho programu bude na Trojičnom námestí historicky prvý a jedinečný živý šach s ukážkami dobových odevov, zbraní a sokoliarskym vystúpením. Na záver zaznejú z ochodze mestskej veže slávnostné fanfáry v podaní hudobného zoskupenia Brass Collegium z Levoče.

tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM