Dominika Handzušová Rôzne

Spev, tanec, scénky a klavír: TAKTO zvládli vianočný večierok žiaci BESSTu

Žiaci z Anglicko / Slovenskej bilingválnej školy BESST Trnava sa na Vianoce zodpovedne pripravovali. Pred odchodom na prázdniny pre svojich rodičov pripravili vianočný večierok s vystúpením.

Ilustračný obrázok k článku Spev, tanec, scénky a klavír: TAKTO zvládli vianočný večierok žiaci BESSTu
Zdroj: Dnes24.sk

Počas troch dní sa postupne predstavili všetky zložky školy od materskej až po gymnázium. Na vystúpenie sa poctivo pripravovali, pred vstupom na pódium zaháňali posledné známky trémy a nervozity.

Predstavenie v dvoch jazykoch

Prvý stupeň Súkromnej základnej školy BESST si pripravil pásmo s piesňami, tancom a scénkami. Jednotlivé vystúpenia popretkávala hra na klavír. Keďže ide o školu anglicko – slovenskú, aj celý vianočný večierok sa niesol v dvojjazyčnom duchu. Niektoré básničky a časti scénok tak odzneli v angličtine. Aj dobre známe vianočné piesne ponúkli divákom pre Slovákov predsa trošku netradičnejšie verzie.

Speváci zachraňovali

Besiedka sa nevyhla technickému problému, keď zrazu v telocvični nastala úplná tma. Vyzeralo to síce ako súčasť programu, keďže každá scénka bola nasvecovaná reflektorom, v skutočnosti šlo o menší problém. Chýbajúci podmaz a mikrofóny však vôbec neprekážali dvom spievajúcim skupinkám, ktoré zachránili dlhšie prestoje. Detský spev sa rozliehal celou telocvičňou aj bez podporných prostriedkov. Vyslúžil si snáď najväčší potlesk spomedzi všetkých scénok.

Foto: Súkromná základná škola BESST

Vianočný večierok BESST
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM