Júlia Vargová Správy Samospráva

Sporný návrh dostal zelenú: Z letných terás bude znieť aj reprodukovaná hudba

Na letných terasách bude hrať hudba. Poslanci mestského zastupiteľstva rozhodli na svojom zasadnutí (22. 10.) o prijatí návrhu všeobecne záväzného nariadenia, ktorý ju povoľuje.

Ilustračný obrázok k článku Sporný návrh dostal zelenú: Z letných terás bude znieť aj reprodukovaná hudba
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

„Z aplikačnej praxe vyplynula potreba zadefinovania času zákazu používania verejnej produkcie hudby v priestoroch exteriérových sedení, nakoľko uvedené v doterajšom znení VZN absentuje,“ uviedlo mesto v dôvodovej správe návrhu dnes už schváleného Všeobecného záväzného nariadenia, ktorým sa dopĺňa VZN č. 511 o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta Trnava.

Návrh sa stretol s vlnou kritiky zo strany občanov. Aj priamo počas zasadnutia mestského zastupiteľstva kritizovala Trnavčanka nejasnosť zámeru radnice. Celkovú komunikáciu zmeny mestom označila za zmätočnú a nedostatočnú.

K návrhu bolo vznesených niekoľko pripomienok, väčšinu z nich však mestská rada odporučila neakceptovať. Z terás tak po novom bude znieť aj reprodukovaná hud­ba.

Na exteriérových sedeniach bolo doposiaľ zakázané používanie reprodukovanej hudby, čo sa nevzťahovalo na živú hudbu. Podľa zástupcu náčelníka Mestskej polície v Trnave Ivana Ranušu, ktorý problém definoval priamo počas zasadnutia mestského zastupiteľstva, však nebol zadefinovaný pojem živá hudba.

Mestskí policajti sa tak stretávali s tým, že aj po 23:00 bola živá hudobná produkcia zosilňovaná a reprodukovaná aj na terasy, pričom sa podnikatelia obhajovali tým, že živá hudba je povolená.

Mesto chce problém vyriešiť zákazom verejnej produkcie hudby v čase po 22:00 v mesiacoch október až apríl a v čase po 23:00 v mesiacoch máj až september. Verejnou produkciou hudby sa pritom rozumie nielen živá hudba, ale aj tá z nosičov, reprodukovaná technickým zariadením.

Foto: Ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM