Správy

Športový areál v Trnave sa mení na nepoznanie: Takto bude vyzerať, VIZUALIZÁCIE

Rekonštrukcia športového areálu trnavskej základnej školy vrcholí. Práce budú pokračovať, keď to teploty dovolia.

Ilustračný obrázok k článku Športový areál v Trnave sa mení na nepoznanie: Takto bude vyzerať, VIZUALIZÁCIE
6
Galéria
Zdroj: Peter Bročka

Športový areál Základnej školy na Námestí Slovenského učeného tovarišstva (SUT) prechádza od minulého roka veľkou obnovou. Práce za 1,24 milióna eur sa začali vlani v júli.

Okrem nových športovísk tu vybudovali aj detské ihriská spolu so zázemím pre návštevníkov i pre správcu areálu.

Súčasťou mobiliáru budú okrem cvičebných a herných prvkov aj lavičky, piknikové sety, odpadkové nádoby, stojany na bicykle, „pítko“, systémy ochladzovania vonkajšieho priestoru vodou a tieniace konštrukcie ako pergoly alebo slnolamy.

Kedy práce dokončia?

Práce ešte hotové nie sú. Chýba položenie nových športových povrchov a dokončenie stavebných prác.

Ako informoval primátor Peter Bročka na sociálnej sieti, čaká sa na prvé dni so stabilne vyššou teplotou, ktorá je podmienkou na spomínané úkony.

Prečítajte si tiež

Aj pre verejnosť

„Športová a herná zóna bude prístupná verejnosti a odčlenená od priestorov školského dvora nízkym oplotením so vstupnou bránkou. Areál bude pre peších prístupný cez bránku na Ulici Parašutistov a od mestskej plavárne na Rovnej ulici,“ informovala radnica.

Zázemie v podobe domčeka pre správcu bude umiestnené pri vstupe od Ulice Parašutistov. Denná miestnosť poslúži aj ako priestor na požičiavanie športových potrieb, súčasťou zázemia budú dve toalety pre verejnosť. Pri domčeku bude plocha so stojanmi na parkovanie bicyklov, chýbať nebude bezpečnostná kamera.

Nové ihriská

Športové ihriská budú pôdorysne kopírovať pôvodné plochy ihrísk. Väčšie ihrisko bude multifunkčné a bude mať tribúnku.

Jeho súčasťou takisto bude aj bežecký ovál s tromi dráhami, šprintérska rovinka dlhá 60 metrov, rozbehová dráha a pieskové doskočisko.

Taktiež tu pribudne malé trávnaté futbalové ihrisko pre najmenších školákov, vrhačský sektor pre hod guľou a exteriérová posilňovňa. Povrch športovísk, ako aj detských ihrísk, bude z výrazne farebnej liatej vodopriepustnej EPDM farebnej pryže.

Detské ihriská rozšíria plochu súčasného detského ihriska, časť z nich bude v tieni pod stromami. Existujúce herné prvky sa nahradia novými, koncipovanými predovšetkým pre školákov. „Doplnkovo pribudnú aj prvky pre predškolákov a pre deti so zdravotným postihnutím. Bezbariérový prístup k prvkom je samozrejmosťou,“ priblížila radnica.

Ako bude vyzerať hotový športový areál? Pozrite si vizualizácie v galérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Rekonštrukcia areálu ZŠ na Námestí SUT
6
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM