BTW Správy

Stačila jedna oslava v Trnave a korona sa dostala na krajský úrad a do McDonaldu!

Úrad aj reštaurácia rýchleho občerstvenia konali rýchlo.

Ilustračný obrázok k článku Stačila jedna oslava v Trnave a korona sa dostala na krajský úrad a do McDonaldu!
Zdroj: facebook.com/ Mcdonald's Trnava 2

Medzi 17 pozitívne testovanými na ochorenie COVID-19 zo štvrtka 20. augusta v našom okrese boli aj účastníci jednej rodinnej oslavy. Pozitívny test mala tiež zamestnankyňa Úradu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorú regionálny úrad verejného zdravotníctva identifikoval ako kontakt kontaktu pozitívne testovanej osoby, s ktorou sa zúčastnila na oslave. Informoval o tom Úrad TTSK.

Ďalšími pozitívne testovanými z rovnakej akcie boli traja zamestnanci siete rýchleho občerstvenia.

Opatrenia úradu

Úrad TTSK prikázal z preventívnych dôvodov prácu na doma zamestnancom, ktorí s touto zamestnankyňou prišli do styku. Následne boli aj oni otestovaní a umiestnení do domácej karantény na 14 dní. V budove Úradu sú dočasne obmedzené návštevy verejnosti.

Platia epidemiologické opatrenia a zamestnancom pri príchode do práce merajú teplotu a zvažujú sa ďalšie opatrenia po doručení výsledkov testov ďalších zamestnancov. Úrad TTSK v prijímaní opatrení postupuje v spolupráci a podľa pokynov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave.

Reakcia McDonald´s

Sieť rýchleho občerstvenia zatvorila v piatok obe svoje prevádzky v Trnave, v priestoroch je nariadená komplexná dezinfekcia.

Zamestnanci sa podrobia podľa PR supervízorky pre McDonald's na Slovensku Lucie Poláčekovej testovaniu na ochorenie COVID-19 a zotrvávajú v povinnej karanténe. „V prevádzkach dodržiavame prísne hygienické nariadenia, snažíme sa ísť príkladom,“ uviedla. Zamestnanci musia používať ochranné pomôcky, všetky priestory reštaurácií sa pravidelne dezinfikujú.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM