han Rôzne

ŠTARTUJE polročná obnova lokality Agátka: Trnavčania, PRIPRAVTE sa na obmedzenia!

Na viacero etáp je rozdelený projekt revitalizácie verejných priestorov v Trnave v lokalite Hlboká na sídlisku Družba.

Ilustračný obrázok k článku ŠTARTUJE polročná obnova lokality Agátka: Trnavčania, PRIPRAVTE sa na obmedzenia!
Zdroj: trnava.sk

Prvá etapa z projektu s názvom Agátka sa začne na priestranstve za úradom Trnavského samosprávneho kraja v utorok (1. 3.), informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

„Práce by podľa uzatvorenej zmluvy mali trvať šesť mesiacov, predpoklad ukončenia je 31. augusta,“ uviedla. Počas stavebných prác budú v lokalite na jednotlivých realizovaných zónach obmedzenia prechodu pre verejnosť.

Druhou etapou budú plochy verejného parku – medzi kopcom Agátka, školským areálom, bytovými domami na Hlbokej ulici a parčíkom za daňovým úradom, následne kopec Agátka a potom dvory na Ulici V. Clementisa. Projekt vznikal participatívne ako spoločné dielo mesta a jeho obyvateľov.

Cena diela je viac než 1,7 milióna eur, mesto získalo nenávratný finančný príspevok (NFP) z európskej grantovej schémy vo výške 1,349 milióna eur.

Súbežne by sa mal realizovať aj projekt obnovy susediaceho školského areálu na Spartakovskej ulici, kde pribudnú prvky na športovanie a oddych pre školu i širokú verejnosť. Náklady sú vyrátané na 1,4 milióna eur, mesto získalo NFP vo výške 1,354 milióna eur.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Výber z aktuálnych tém:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM