Monika Hanigovská Rôzne

Strašidelný víkend na Smolenickom zámku: Sledujte, čo môžete zažiť...

Na obľúbenom zámku neďaleko Trnavy môžete zažiť strašidelný víkend. Pripravené sú všakovaké lákadlá. Veď si to pozrite...

Ilustračný obrázok k článku Strašidelný víkend na Smolenickom zámku: Sledujte, čo môžete zažiť...
3
Galéria
Zdroj: Karpatoš OZ

Projekt „Strašidlá na Smolenickom zámku“ sa uskutoční pod taktovkou organizačného tímu Karpatoš OZ. Do projektu sa tiež zapojilo trnavské univerzitné divadlo THE.ART.RE aj tanečná trnavská skupina 2Dance. Zinscenovanú povesť z dejín Smolenického zámku podporila aj samotná obec.

Scenár pod taktovkou spisovateľky

Na Smolenickom zámku môžete byť na vlastné oči svedkami zinscenovanej povesti spestrenej strašidelnými motívmi. Scenár napísala slovenská spisovateľka, ktorá vydala už niekoľko románov. „Podujatie Strašidlá na Smolenickom zámku je zinscenovaná povesť z dejín Smolenického zámku, ktorá je spestrená strašidelnými motívmi, v rámci voľnejšieho scenára, napísaného známou slovenskou spisovateľkou zo Smoleníc Natou Sabovou,“ povedala pre Trnava 24 Andrea Šimeková, členka tímu Karpatoš OZ.

Zdroj: Karpatoš OZ

Lákadlá aj nová trasa

Podujatie ponúkne hneď niekoľko zaujímavostí pre deti aj dospelých. Ako ďalej Šimeková dodala, "strašidelný víkend " začne plesom, s názvom „Noc duchov“. Program bude ďalej pokračovať podujatím pre rodiny – „Strašidlá na Smolenickom zámku“.

Na čo sa môžu malí aj veľkí návštevníci konkrétnejšie tešiť? „Lákadlom pre deti majú byť samotné strašidlá. Program je navrhnutý vo forme prehliadky. Pre 2. ročník sme vytvorili novú trasu prehliadky a tak sa návštevníci sa dostanú aj do miest Smolenického zámku, ktoré nie sú verejnosti sprístupnené. Pre deti je pripravený sprievodný program a pre dospelých remeselný trh. Strašidlá by sme neradi zverejňovali, nech sa návštevníci prekvapia, " ozrejmila nám Andrea Šimeková.

Projekt Strašidlá na Smolenickom zámku sa uskutoční v dňoch 29. 10. 2016 od 11.00 do 22.00 hod. a 30. 10. 2016 od 09.00 do 19.00 hod. O podujatie je podľa slov organizátorov veľký záujem, preto sobotný termín je takmer vypredaný. Vstupy sú organizované každých 20 minút.

Podľa vyjadrenia Šimekovej sa do akcie „Strašidlá na Smolenickom zámku“ zapojilo viac ako 70 ľudí z celého Trnavského kraja a podujatie má podporiť najmä cestovný ruch v Smoleniciach a okolí.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: Karpatoš OZ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM