Dominika Handzušová Rôzne

Stredoeurópsky unikát: Na FMK budú učiť teóriu digitálnych hier!

Akreditačná komisia schválila Fakulte masmediálnej komunikácie zriadenie nového študijného programu. Pre množstvo študentov bude určite splnením sna.

Ilustračný obrázok k článku Stredoeurópsky unikát: Na FMK budú učiť teóriu digitálnych hier!
Zdroj: TASR

Fakulta masmediálnej komunikácie bude poskytovať bakalárske aj magisterské vzdelanie v oblasti teórie digitálnych hier. Prihlášky sa budú predbežne podávať do 20. mája 2015.

Chcú ho odborníci, firmy i študenti

Novovzniknutý program sa sústredí na dieru na trhu. V strednej Európe je unikátny, v okolitých krajinách sa nevyučuje. "Na potrebu jeho vzniku už dlhšie upozorňovali akademické elity z našej oblasti výskumu, privítali ho aj firmy, ktoré digitálne hry tvoria a distribuujú na medzinárodnej úrovni. Otvorenie študijného programu je zároveň reakciou na záujem študentov a uchádzačov o štúdium tejto atraktívnej oblasti,” vysvetľuje dekanka fakulty Dana Petranová.

“Digitálne hry sú na jednej strane mladým a nepreskúmaným objektom našej kultúry a spoločnosti, na druhej strane je herný priemysel dynamickou súčasťou mediálnej produkcie a výnosným segmentom zábavného priemyslu," dodala dekanka.

Široké uplatnenie

Základ teoretickej prípravy študentov tvoria podľa nej poznatky z oblasti masmediálnych štúdií, teórie manažmentu, marketingu, sociológie médií, psychológie, etiky, kultúrnych štúdií, antropológie, lingvistiky a semiotiky. “Už teraz rokujeme o spolupráci s firmami, ktoré sa zaoberajú produkciou a distribúciou digitálnych hier, aby poslucháči mohli nadobudnuté vedomosti aplikovať do praxe. Vo viacerých týchto firmách pôsobia absolventi našej fakulty,” doplnila Petranová.

Budúce uplatnenie absolventov je široké. Presadiť sa môžu vo firmách zameraných na produkciu digitálnych formátov, zábavných hier, v marketingových, reklamných agentúrach, v oblastiach popularizácie vedy, techniky, matematiky, jazykovej kultúry, propagácie histórie, regiónu, štátu, pri tvorbe edukačných aktivít škôl, vzdelávacích firiem a agentúr.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM