Monika Hanigovská Rôzne

Stredoveké vianočné trhy v Trnave s novinkou: Živý adventný kalendár upúta oči!

Bude sa naozaj načo pozerať. Stredoveké vianočné trhy sa môžu pochváliť novinkou. Tešiť sa môžete aj na ohňovú show, zvieratá, punč... To nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Stredoveké vianočné trhy v Trnave s novinkou: Živý adventný kalendár upúta oči!
Zdroj: TASR

Súčasťou Adventných trhov v našom meste sú aj tzv. Stredoveké vianočné trhy, ktoré sa už tradične konajú na Mikulášskom námestí.

Nadchádzajúci ročník tamojšej trojdňovej akcie však prinesie úplnú novinku, ktorá sa návštevníkom predstaví vo forme veľkého živého adventného kalendára. Viac nám prezradil jeden z organizátorov pripravovaného podujatia.

Živý adventný kalendár

Návštevníci sa môžu tešiť na úplnú novinku. Na Stredovekých vianočných trhoch sa predstaví veľký tzv. živý adventný kalendár z dreva. „Táto veľká drevenná konštrukcia s gotickými prvkami bude stáť počas trhov na Mikulášskom námestí,“ povedal pre náš spravodajský portál jeden s usporiadateľov.

Ako sa ďalej dozvedáme, živý adventný kalendár je vyrobený na spôsob obľúbených čokoládových adventných kalendárov, len s tým rozdielom, že miesto sladkej pochúťky čaká na návštevníkov originálny vizuálny zážitok.

„Určite poznáte klasické čokoládové pochúťky v adventnom kalendári. Avšak, tento bude veľký a živý, pretože sa v ňom budú konať predstavenia. Dvadsaťštyrikrát za deň sa okienko adventného kalendára otvorí a v ňom sa vždy niečo udeje,“ približuje nám opisom ďalej takto kalendár.

Živý adventný kalendár bude mať podľa jeho slov dvere, otáčavé koleso, dvadsaťštyri čísel a dvadsaťštyri políčok. Návštevníkov čaká za dverami kalendára dokopy dvadsaťštyri originálnych predstavení.

Šporheltové dolky, punč aj bohatý program

Na svoje si prídu aj naše jazýčky. Ľudia si budú môcť pochutiť podľa slov organizátora na šporheltových dolkách ale aj na dobovom punči.

Na Stredovekých vianočných trhoch však upúta aj bohatý program pre deti aj dospelých. „Počas dňa sa môžu návštevníci tešiť teda na živý adventný kalendár, ale súčasne sme pre nich pripravili aj ohňovú show. Pre deti sme zase pripravili žoldnérsky worshop, kde sa budú môcť všeličo naučiť. Ďalej na Stredovekých vianočných trhoch nájdu najmenší dobový rytiersky kolotoč, streľba z kuše na hrad, ale aj živé zvieratá v dobových ohrádkach,“ doplnil na záver organizátor.

Stredoveké vianočné trhy v Trnave si budeme môcť vychutnať na Mikulášskom námestí v týchto termínoch:

  • 15. december od 12.00 – 18.00 hod.
  • 16. december od 10.00 – 18.00 hod.
  • 17. december od 10.00 – 18.00 hod.

Vizuál živého adventného kalendára spolu s ďalšími zaujímavosťami vám prinesieme čoskoro. Teraz si však vychutnajte zábery z minuloročných ročníkov Stredovekých vianočných trhov v Trnave.

FOTO: V Trnave rozvoniavali stredoveké maškrty
19
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
OBRAZOM: Archívne snímky zo Stredovekých vianočných trhov
18
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM