Dominika Handzušová Rôzne

Stromček splnených prianí: TAKTO pomohla škola BESST chorým deťom

Bilingválna škola BESST pomohla neziskovej organizácii Plamienok. Vďaka projektu Stromček splnených prianí budú mať choré a smutné deti krajšie Vianoce. V čom tento projekt spočíval?

Ilustračný obrázok k článku Stromček splnených prianí: TAKTO pomohla škola BESST chorým deťom
Zdroj: Dnes24.sk

V predvianočnom čase sa škola rozhodla pomôcť chorým deťom a tým, ktoré stratili niekoho blízkeho. Projekt vyzbieral dary pre deti, ktorým pomáha nezisková organizácia Plamienok.

Plnili priania

V priestoroch školy bol umiestnený alobalobý vianočný stromček. Deti naň pripli svoje vianočné priania na štítkoch. Tie si následne mohli prezrieť všetci, ktorí chceli pomôcť, a ak ich prianie zaujalo, štítok zo stromčeka zvesili. Následne zakúpili želané darčeky – rôzne logické hry a ďalšie hračky – a splnili tak vianočné želanie.

Pomohli aj finančne

„Veríme, že naše dary spríjemnia deťom ich ťažké chvíle. Ďakujeme rodičom, učiteľom, deťom a všetkým, ktorí prispeli na dobrú vec,“ informovala škola. Tá ešte v prvom decembrovom týždni zorganizovala aj vianočnú dielňu. Medovníky, pohľadnice, snehuliakov a vianočné vence predávali na vianočnom trhu. Zisk z predaja poputuje na detský fond Unicef a tiež do Plamienka. „Sme šťastní, že sme mohli urobiť niekoho Vianoce radostnejšími.“

Foto: Základná škola BESST

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM