Krimi

Stroskotal s bicyklom a podchladený uviazol na ostrove

Skalickí policajti a hasiči podnikli obetavú záchranu mladého muža

Ilustračný obrázok k článku Stroskotal s bicyklom a podchladený uviazol na ostrove
5
Galéria

Mladý muž sa vo večerných hodinách vracal na bicykli domov z práce. Išiel cez Skalické rybníky, avšak nešťastne spadol do vody. Keďže bola tma, nevedel sa zorientovať, nedokázal sa dostať na breh a uviazol na ostrove zarastenom rákosím.

Rybári, ktorí v okolí chytali ryby, začuli volanie o pomoc. Nevedeli nikoho nájsť, preto privolali políciu.

Policajti Obvodného oddelenia PZ Skalica, ppráp. Miroslav Ravas a stržm. Ján Šuba začali prepátravať okolie. Neskôr prišli na pomoc aj mestskí policajti.

Sťažené podmienky

Situáciu v okolí rybníkov sťažovala rozmanitosť terénu, tma a silný vietor, pre ktorý nebolo muža volajúceho o pomoc dobre počuť.

Asi po pol hodine sa policajtom podarilo nadviazať s ním kontakt, pričom uviedol, že pre silný chlad sa nemôže hýbať. To už zistili, že muž je uviaznutý na ostrove, preto privolali na pomoc hasičov s člnmi.

Misia splnená

Policajná hliadka do ich príchodu udržiavala s podchladeným mužom kontakt. Napokon sa ho podarilo v ťažkom teréne úspešne nájsť a naložiť do člna. Na brehu odovzdali 22 ročného mladíka do rúk lekárom.

Premočení a uzimení záchranári tak naplnili heslo pomáhať a chrániť do bodky.

Polícia SR sa prostredníctvom sociálnej siete poďakovala za úspešnú záchranu života všetkým zasahujúcim zložkám, ako aj rybárom, ktorí neboli ľahostajní a privolali pomoc.

Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Trnavský kraj
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM