BTW Kultúra Správy

Študenti vytvorili modely Trnavy v hre Minecraft

Verejnosť hlasuje za najlepší z piatich modelov, ktoré spolu s víťazným vybrala odborná porota.

Ilustračný obrázok k článku Študenti vytvorili modely Trnavy v hre Minecraft
6
Galéria
Zdroj: facebook.com/dsatrnava

Súťaž o najlepší model ľubovoľnej časti mesta Trnava, vytvorenom v prostredí počítačovej hry Minecraft, vyhlásila Súkromná stredná odborná škola DSA na začiatku júna. Lákadlom bola výhra 100 € na nákup počítačových hier, cena mesta Trnava a študijná prax v najväčších regionálnych podnikoch.

Do súťaže sa zapojilo tridsať študentov od 11 do 16 rokov.

Víťaz!

Komisia vvybrala víťaza v piatok 3. júla. Je ním 14-ročný Martin Hečko, ktorý vymodeloval Trojičné námestie. „Neušiel mi ani jeden detail. Dokonca som sa snažil, aby bol model v reálnych rozmeroch. Modelovanie mi trvalo 3 týždne. Modeloval som to cez Minecraft – PlayStation ®4 Edition, takže tam nie sú žiadne podvody ani nič podobné. Všetko je vymodelované poctivo," napísal Martin o svojej práci.

Hlasovanie verejnosti

„Sme úprimne nadšení aké šikovné, technologicky zdatné a pracovité deti v Trnave máme. Vybrať najlepšiu prácu bolo náročné, a preto sme sa rozhodli odmeniť ešte jedného súťažiaceho poukazom v hodnote 50 €. Vybrať ho môžete spolu s nami, hlasovaním na Facebooku. Len sa pozrite, aké úžasné diela vypracovali mladí Trnavčania.” vyzýva Ing. Roman Michalička, riaditeľ školy.

Stredná odborná škola DSA v spolupráci s mestom Trnava vybralo 5 najlepších prác, za ktoré je možné hlasovať do 12. júla 2020 vo fotogalérií na ich facebookovej stránke.

Počítačová hra Minecraft patrí k najobľúbenejším súčasným hrám na svete. V zahraničí ju využívajú učitelia moderných škôl aj na edukatívne účely.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM