Správy

Štvrtý ročník miniTrnavy sa vydaril: Navštívilo ho viac než 3-TISÍC detí

Po dvojročnej vynútenej prestávke ožilo unikátne mesto detí s názvom miniTrnava. Zdá sa, že projekt sa teší veľkej obľube.

Ilustračný obrázok k článku Štvrtý ročník miniTrnavy sa vydaril: Navštívilo ho viac než 3-TISÍC detí
21
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou mesto ožilo unikátnym projektom miniTrnava. Mesto pre všetky deti napísalo svoju štvrtú kapitolu.

Deťom vo veku od osem do pätnásť rokov patrili tri júlové týždne.

250 detí denne

„Priestory Mestského zimného štadióna, kde minimesto vyrástlo, navštívilo od 6. do 22. júla 2022 viac než tritisícdvesto detí nielen z Trnavy a širokého okolia, ale aj z ďalekých kútov celého sveta. Priemerná denná návštevnosť bola takmer dvestodvadsať miniTrnavčanov, nerátajúc ich rodičov a starých rodičov, ktorí sa zo zvedavosti prišli do mesta detí pozrieť tiež. Predtým však museli na miniTrnavskej matrike dostať návštevnícke víza. V miniTrnave sa totiž deti hrajú samy, dospeláci môžu iba nakuknúť,“ informuje mesto Trnava.

Obyvatelia miniTrnavy mohli študovať, tvoriť projekty, nechať sa zamestnať alebo robiť pokusy. Stať sa mohli aj starostami čiv poslancami.

Prečítajte si tiež

Nadšené ohlasy

„Túžbu detí po kreativite naplnilo dizajnové stanovište a remeselné dielne (krajčírstvo, šperkárstvo, keramika, košikárstvo, drevárstvo, výroba hudobných nástrojov a ďalšie). Aj tento rok sa o čistotu v meste starali smetiari, drobné opravy a inštalácie zabezpečovali údržbári, záhradkári a kvetinári zas skrášľovali verejný priestor kvetinovými aranžmánmi,“ píše radnica.

O jednotlivé stanovištia sa staralo takmer päťdesiat spolupracovníkov.

„Sme radi, že sa nám napriek prerušeniu počas pandémie podarilo nadviazať na skvelé tri ročníky mesta detí, a znova zorganizovať toto podujatie tak, aby si v ňom každý našiel niečo pre seba. Tešíme sa aj dôvere rodičov. Od mnohých z nich máme nadšené ohlasy, keď videli, s akou radosťou ich deti každé ráno vstávali, aby boli v minITrnave čo najskôr,“ povedala pre web mesta koordinátorka projektu Katarína Haršányiová z odboru školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Trnave.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

MiniTrnava 2022
21
Galéria
Zdroj: Peter Bročka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM