Správy

Sú ako z rozprávky: Takýchto anjelov stretnete v jedinom meste na Slovensku, FOTO

Živí anjeli rozdávajú okoloidúcim lístočky so slovenskými prísloviami, porekadlami a pranostikami. O unikátne kostýmy sa im postarala niekoľkonásobná Body Art majsterka Andrea Jacková.

Ilustračný obrázok k článku Sú ako z rozprávky: Takýchto anjelov stretnete v jedinom meste na Slovensku, FOTO
5
Galéria

V uliciach Piešťan môžete počas decembrových víkendov stretnúť živých anjelov. Pre okoloidúcich majú v predvianočnom období lístočky s prianiami. Jediným platidlom je podľa výkonnej riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany Tatiany Nevolnej úsmev.

„Projekt Slovenskí Anjeli je na Slovensku jedinečný. Vznikol s cieľom vniesť do ulíc krásu, pozitívne myslenie a dobrú náladu,“ uviedla riaditeľka.

Prečítajte si tiež

Majstrovské kostýmy

„V tomto projekte je spojená slovenská lokálna umelecká tvorba, tradície a anjeli majú aj environmentálny rozmer, pretože sú odetí v ručne vyrobených recyklovaných kostýmoch. Sú zo starých, nechcených alebo zvyškových materiálov, medzi ktorými sú aj dečky a výšivky po babičkách. Autorkou kostýmov je niekoľkonásobná Body Art majsterka Andrea Jacková, spoluautorkou je Martina Mareková, propagátorka hnutia Fashion Revolution,“ priblížila Nevolná.

Anjeli budú v centre mesta a na Kúpeľnom ostrove rozdávať lístočky so slovenskými prísloviami, porekadlami a pranostikami od 15.30 do 19.30 h ešte cez víkend 17. a 18. decembra.

Ďalšie lákadlá

Na Kúpeľnom ostrove budú vianočné trhy otvorené až do 8. januára a ich veľkým lákadlom bude podľa Nevolnej počas víkendov a sviatkov kontaktná živá minifarma s možnosťou kŕmenia zvieratiek a tiež rozprávkové sane. Elektrárňa Piešťany ponúkne Vianočné remeselné trhy.

„Počas adventu sa bude v našom regióne konať okrem tradičných vianočných trhov aj mnoho krásnych sprievodných podujatí, či už koncertov, divadelných predstavení, prehliadok, vernisáží alebo workshopov,“ informovala Nevolná. Bohaté vianočné trhy pripravilo mesto Hlohovec, kúria Mórica Beňovského vo Vrbovom organizuje Malé vianočné trhy v druhej polovici decembra a na decembrové trhy spojené so zabíjačkou pozýva tiež obec Ostrov. Kompletný zoznam podujatí nájdete TU!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Anjeli v Piešťanoch rozdávajú lístočky so slovenskými prísloviami
5
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM