Dominika Handzušová Hokej

Súboj tabuľkových susedov pre hostí: Gladiátori prišli o šiestu priečku

V 22. kole do Trnavy pricestoval Liptovský Mikuláš. Po nevýraznej prvej tretine sa dostal do vedenia, ktoré už si nenechal vziať. Gladiátori si tak museli s Eškou po tesnej prehre vymeniť miesta v tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Súboj tabuľkových susedov pre hostí: Gladiátori prišli o šiestu priečku
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Trnava nezachytila úvodnú tretinu. Liptáci pozorne bránili oslabenie a vyčkávali. V následnej vlastnej presilovke otvorili skóre. Lisoň vytlačil Macíka, no puk prešiel do voľného priestoru a to využil Moravčík. Hra sa následne prelievala, oba tímy sa snažili o útok. Na začiatku 18. minúty vyrovnal po peknom blafáku Barinka. Do pol minúty ale znova Liptáci viedli, kombináciu zakončil Piatka.

Lepšie tempo, bez efektivity

V druhej tretine Trnava zvýšila tempo a hral sa oveľa lepší hokej. V presilovke spálil veľkú šancu na vyrovnanie Brandis. Tlak predĺžila ďalšia presilovka, no Gladiátorom sa nedarilo výhodu ani šance využiť. Na druhej strane puk poskakoval po bránkovisku po strele Jančiho. V ďalšej presilovke nevyšla strela Lisoňovi, v rovnakej ušla Eška dopredu a tretiu trefu zasadil do Hálovej brány Roháč.

Dramatický záver

Tretiu tretinu začali Gladiátori ďalšou neúspešnou presilovkou. Liptáci bojovali a bránili svoje dvojgólové vedenie. V 48. mohlo byť aj trojgólové, Trochtovi ale nevyšla strela na odkrytý priestor a puk poslal tak, že ho Hála ešte stihol zachytiť. V 58. minúte dostala Trnava pri tlaku presilovku a tú dokázal svojim druhým gólom v zápase využiť Barinka. Skrsla tak nádej na vyrovnanie, ktorú posilnili Gladiátori odvolaním brankára. Svoje šance ale nedokázali využiť a tak si Liptáci odviezli tri body.

HK Gladiators Trnava – MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Góly: 18. Barinka (Lisoň, Baran), 59. Barinka (Lisoň, Baran) v presilovke – 5. Moravčík (Macík, Kuric) v presilovke, 18. Piatka (Uhrík, Janči), 35. Roháč (Kadlubiak, Trochta) v oslabení.

Vylúčenia: 4:8 na 2 min, navyše Holiga 10 nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1.
Strely na bránu: 35:26 (9:9, 15:9, 11:8).
Rozhodovali: Píšťanský – Brath, Valo. Diváci: 279

Trnava: Hála – M. Bílik, Poláček, Závodský, U. Demo, Kubica, Jak. Macháč, Šišmič – Lisoň, M. Baran, P. Barinka – Bachratý ml., D. Schmidt, Achs – D. Rosa, Hrbáčik, Brandis – D. Božik, Kovalovský.

L. Mikuláš: Hollý – Ma. Moravčík, Mezovský, Kadlubiak, Nitriansky, Holiga, Janči – P. Bartík, Kuric, R. Macík – Roháč, Trochta, M. Marcinko – Uhrík, Piatka, Poliaček – M. Oravec, Klimčík.

Pozápasové vyjadrenia či foto si môžete pozrieť v priložených galériách.

HL: Trnava - L. Mikuláš
3
Galéria
HL: Trnava - L. Mikuláš
18
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM