Webnoviny - Krimi

Súd s údajnými piťovcami sa nekonal, nedoručili im obžalobu

Muži od trnavského podnikateľa v stavebníctve pod hrozbou zabitia pýtali najskôr 12-tisíc eur, neskôr zľavili na polovicu. Cenová ponuka na stavebné práce sa im zdala privysoká.

(WEBNOVINY) – Len obžalobu pre vydieranie v štádiu pokusu si v utorok na Okresnom súde v Trnave vypočuli Adam Š. a Igor D., ktorí sa podľa polície vyhlasovali za ,,drsných chlapcov od Jura Piťa“.

Súd musel pojednávanie odročiť, pretože obvineným nebola doručená obžaloba.

Údajní piťovci od trnavského podnikateľa v stavebníctve pod hrozbou zabitia pýtali najskôr 12-tisíc eur, neskôr zľavili na polovicu.

Dôvodom bola cenová ponuka na stavebné práce, ktorá sa im zdala privysoká.

Policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite v súčinnosti s Útvarom osobitného určenia Prezídia Policajného zboru v snahe pomôcť podnikateľovi zorganizovali vlani v septembri akciu, počas ktorej zadržali troch podozrivých z tejto násilnej trestnej činnosti v trnavskom regióne.

V ich aute našli guľové zbrane, nepriestrelné veci a ďalšie predmety. Vyšetrovateľ vtedy obvinil tri osoby z trestného činu vydierania a spracoval podnet na vzatie Adama Š. z Trnavy, Viktora M. a Igora D. z Bratislavy do vyšetrovacej väzby. Medzi obžalovanými však už meno Viktora M. nie je.

Obhajca Igora D. Peter Vačok to považuje za hrubé nerešpektovanie zásad trestného konania a súdu navrhol, aby vec vrátil do prípravného konania. Prokurátor musí podľa neho stíhať všetky trestné činy a všetkých páchateľov. Viktor M., ktorý mal trestnú činnosť iniciovať, by mal v záležitosti vypovedať len ako svedok.

Obaja obžalovaní sú momentálne vo väzbe, za vydieranie im hrozí trest odňatia slobody v trvaní od štyroch do desiatich rokov. Obvinení sú však aj v iných prípadoch, ktoré súvisia s údajnou zločineckou skupinou známou ako piťovci.

foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM